Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

AS Cēsu alus: Priekšlikums nav pamatots

Paredzētais pasākums aizliegt enerģijas dzērienu tirdzniecību līdz 18 gadu vecumam nav pamatots. Diskusijas, vēl aizvien bez rezultāta, par šo jautājumu notiek arī Eiropas Padomes darba grupās, bet tās vēl nav noslēgušās un tās skar tieši patērētāju informētību par enerģijas dzērienu marķējumā sniegto informāciju nevis tirdzniecības aizliegumus, uzskata AS Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere.

"Šāds ierobežojums nav samērīgs attiecībā pret sasniedzamo mērķi. Lēmumam jābalstās uz zinātniskiem pētījumiem un pierādījumiem par enerģijas dzērienu un to sastāvdaļu reālo ietekmi uz veselību. Enerģijas dzēriens un tā izejvielas dzērienā sastopamajās proporcijās un daudzumā, ar tiesību aktiem ir atzīti par lietojamiem uzturā. Eiropas Pārtikas Drošības Asociācija atzinusi enerģijas dzērienus par  drošiem patēriņam.  Vienā skārdenē enerģijas dzēriena ir vienai kafijas tasei vai krūzei melnās tējas līdzvērtīgs kofeīna daudzums. Savukārt ES valstīs kofeīnam nav noteiktas ne ieteicamās, ne maksimāli pieļaujamās dienas devas," sacīja valdes priekšsēdētāja.

"Balstoties uz citu ES valstu pieredzi, ir iespējams rast citus efektīvus enerģijas dzērienu ierobežošanas līdzekļus jauniešu vidū t.sk., izglītošanas modeļus par šo dzērienu ietekmi uz veselību, piemēram, speciālu informatīvu materiālu sagatavošana tirdzniecības vietās un noteiktas un korektas informāciju sniegšana uz iepakojuma," norādīja E.Sietiņsone - Zatlere.

Viņa norādīja, ka Cēsu alus uz pārstāvētā enerģijas dzēriena Dynamit iepakojuma jau kopš šī produkta ražošanas sākuma ir izvietojis norādi par to, ka šis dzēriens nav ieteicams bērniem un grūtniecēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē