Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Biedrība: Aktīvāka cīņa pret pirātismu - nākamais solis pēc Rossija RTR retranslēšanas un izplatīšanas aizlieguma

Biedrība Nē, pirātismam Latvijā apsveic Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izlēmīgo rīcību, nosakot aizliegumu retranslēt un izplatīt Latvijā televīzijas programmu, kurā konstatētas naida kurināšanas pazīmes. Vienlaikus biedrība aicina atbildīgās institūcijas daudz stingrāk vērsties arī pret satura nelegālajiem izplatītājiem.

"Pēc Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmuma par televīzijas programmas Rossija RTR retranslēšanas un izplatīšanas aizliegšanu Latvijas teritorijā vēl lielāku aktualitāti iegūst cīņa ar satura nelegālajiem vai tā sauktajiem pirātiskajiem izplatītājiem. NEPLP lēmums attiecas uz Latvijas jurisdikcijā legāli strādājošiem uzņēmumiem, taču nav noslēpums, ka minētais televīzijas kanāls, tāpat kā liels apjoms cita satura joprojām pieejams ar nelegālo izplatītāju starpniecību,” uzsver biedrības Nē, pirātismam Latvijā vadītāja Dace Kotzeva.

Nelegāla satura izplatīšana TV platformās un internetā Latvijā sasniedz visai lielus apjomus, saskaņā ar biedrības aplēsēm – vismaz 20 procentus.

Lai apvienotu spēkus cīņā pret nelegālu mediju satura izplatīšanu, biedrība ir izveidojusi ciešu sadarbību ar tiesībsargājošajām un kompetentajām institūcijām, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi, Valsts ieņēmumu dienestu un NEPLP.

Biedrība Nē, pirātismam Latvijā dibināta 2015. gada 11.decembrī. Tās mērķis ir aktīvi vērsties pret televīzijas programmu un filmu izplatīšanu bez ražotāja vai piegādātāja atļaujas, kā arī sekmēt televīzijas programmu tiesisku pārraidi telekomunikāciju tirgū. Nē, pirātismam Latvijā aizstāv savu biedru intereses un vienlaikus vēlas sniegt ieguldījumu ēnu ekonomikas samazināšanā TV un filmu izplatīšanas jomā. Biedrībai Nē, pirātismam Latvijā radniecīgas organizācijas ir izveidotas un sekmīgi darbojas Ziemeļvalstīs un Igaunijā.

Nē, pirātismam Latvijā dibinātāju skaitā ir tādi pazīstami TV nozares uzņēmumi kā Viasat AS Latvijas filiāle, Lattelecom, Baltcom un Pirmais Baltijas kanāls, kā arī filmu izplatītāji Forum Cinemas un Cinamon Kino.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē