Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Bundžu Jānis: Prezidentūras prioritātes (PP)

Stāstnieku un konsultantu aprindās cienījamai runas skolotājai Antonijai Apelei starp citiem ir arī šāds veiklas mēles treniņa kalambūrs - Piepolāro Urālu prokuratūras prioritāte. Sakāmais diemžēl morāli novecojis. Vislabākais aizvietojums tam būtu, nu, protams, Prezidentūras prioritāte (turpmāk PP). Turklāt atšķirībā no šaubīgās Urālu iestādes PP tagad lokām katru minūti. Nākas domāt, ka pēc pusgada politikāņu un klerku runāšanas prasmes būs vismaz AAA līmenī.

Tātad - PP. Tās lielās PP mums ir aptuveni trīs - Eiropas digitalizēšana, globālā iesaiste un konkurentspēja… te sākas problēmas, jo Parīzes notikumu kontekstā pie PP it kā nāk terorisma apkarošana. Pēc vieniem avotiem (Eirosavienības pārraudze Latvijā Šteinbukas k-dze) tā kā jā, bet pēc premjerministres Straujumas domām - tā kā ne gluži. Laikam jau būs, jo Šteinbukas kundze zina labāk.

Protams, ka tas tikai sākums - katrai ministrijai vēl ir kaut kādas savas prioritātes - Kultūras ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai (starp citu, arī kosmosa apgūšana), Vides ministrijai un visām citām arīdzan. Jādomā, ka Iekšlietu ministrijas galvenā prioritāte ir kušināt ierindas policistus, lai nenāk uz darbu zeķēs un neapkauno valsti… kā zināms, zābaki kārtības turētājiem jāpērk par savu naudu.

Jābūt uzmanīgiem, jo blakus PP vēl ir citas P un varam tikt kaunā, kaut ko šajā rēbusā sajaucot. Bet lai nu kā - P mums ir daudz un dažādas, lielas un mazas, kantainas un apaļas, zilas un rozā… šādā brīdī vairāk interesē - kas NAV prioritāte. Šķita, ka meklējums ir bezcerīgs. Tomēr nē - izrādījās, ka tāds sektors ir atrodams un tā ir pretdarbība Krievijas propagandai.

Vispirms jau savādā Ārlietu ministrijas rīcība, neparakstot citu valstu aicinājumu pretdarboties Krievijas propagandai. Nu, labi, pieņemsim, ka aicinājumu atsūtīja par vēlu, uz nestandarta lapas un beigās aizmirsa tramvajā. Kam negadās…

Tomēr pirmdien notikusī ES ārlietu ministru sanāksme par pretdarbību Krievijas muldēšanai stiprina pārliecību, ka sektors, kurš NAV Prezidentūras prioritāte (PP), ir atrasts.

Pirmkārt - ziņojumā par notikušo PP nav pieminētas nevienā vietā - ideju ir daudz, viedokļi atšķiras, nebūs viegli… Kopumā raksturojot notikumu, mūsu ārlietu priekšnieks Rinkēviča kungs diplomātiski skaidro, ka četru stundu diskusija bijusi "pamatīga". (Vienkāršā valodā lieto citu vārdu, kurš arī sākas ar P.)

Arī augstā pārstāve Mogerīni nav zinājusi teikt, kāda tā pretdarbība būs - iespējams, ka televīzijas kanāls, iespējams - darba grupa, skaļrunis tirgus laukumā vai dziesmu konkurss. Viss ir iespējams.

Ja gandrīz gadu pēc Ukrainas notikumu sākuma Eiropas augstās struktūras, un šoreiz Latvijas drošā vadībā, sāk «taisīties» kaut ko plānot, ja konstatē, ka vēl jāsaskaņo un jākoordinē, ja īsti nezina, kas tur beigās sanāks, tad tā ir droša zīme, ka izdevies atklāt neprioritāru neprezidentūras teritoriju. Jācer, ka šodienas ārlietu debates Saeimā to apstiprinās.

PAREIZAIS VIEDOKLIS šoreiz izsakāms kā reklāmas pantiņš - Hei! Tev ir problēmas ar prezidentūras prioritātēm?! Nevari izrunāt?! Hei, neskumsti! Tieši Tev domāta pretdarbība Krievijas murgiem! Nekādu prioritāšu, tikai bezgalīga saskaņošana un taisīšanās.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē