Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Būs jauna kārtība amatpersonu darba samaksas noteikšanai

Valdība šodien pieņēma valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksas un tās noteikšanas kārtību, kas vienkāršos mēnešalgu noteikšanu un regulēs piemaksu un prēmiju izmaksu.

Noteikumi vienkāršos amatpersonu un darbinieku mēnešalgu noteikšanas kārtību, turpmāk mēnešalgu noteikšanā nepiemērojot sešas kvalifikācijas pakāpes, kā arī nepiemērojot kritēriju - valsts dienestā nostrādātais laiks līdz 11 gadiem. Tā vietā atbilstoši pērnruden pieņemtiem grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā mēnešalgu paredzēts noteikt, pamatojoties uz mēnešalgu grupu, kurai atbilst noteikts mēnešalgas diapazons.

Konkrēto amatpersonas mēnešalgu diapazona robežās paredzēts noteikt, ņemot vērā amatpersonas darba izpildes novērtējumu un amatpersonas profesionālo pieredzi līdz trim gadiem, kas būs par pamatu darbinieka kategorijas noteikšanai. Kopā ir trīs kategorijas.

Jaunā mēnešalgas noteikšanas kārtība stāsies spēkā ar 2014.gada 1.janvāri, bet laikā līdz 2014.gada janvārim valsts tiešās pārvaldes amatpersonu un darbinieku mēnešalgas noteikšanā paredzēts piemērot Ministru kabineta noteikumus par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību redakcijā, kāda bija spēkā līdz šā gada februārim.

Amatpersonas un darbinieka darba izpildes novērtējums tiks saistīts arī ar darba samaksas mainīgo daļu, kas ietver prēmiju par darba izpildes novērtējumu.

Jaunie noteikumi regulēs arī speciālās piemaksas un prēmijas.

Noteikts, ka amatpersonai un darbiniekam, kas ieņem amatu kapitālsabiedrībā, kurā valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība ir dalībnieks, uz valsts amatpersonas amatu savienošanas laiku nosaka piemaksu par amata pienākumu pildīšanu kapitālsabiedrībā līdz 10% no viņam noteiktās mēnešalgas.

Valsts tiešās pārvaldes iestādes amatpersonu un darbinieku, un iestādes vadītāju reizi gadā saskaņā ar viņa darba izpildes novērtējumu, kuru nosaka ikgadējā darba izpildes novērtēšanā, var prēmēt šādā apmērā: līdz 75% no mēnešalgas, ja novērtējums ir "teicami", līdz 65% no mēnešalgas, ja novērtējums ir "ļoti labi", un līdz 55% no mēnešalgas, ja novērtējums ir "labi".

Amatpersona un darbinieks par dienestu, kas saistīts ar īpašu risku, saņem piemaksu līdz 25% no viņam noteiktās mēnešalgas. Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta amatpersona un darbinieks saņem piemaksu par dienesta pakāpi un piemaksu par dienesta pienākumu pildīšanu kopā ar dienesta suni.

Lai nodrošinātu noteikumu ieviešanu par esošajiem finanšu resursiem, mēnešalgu skalās koriģētas mēnešalgu diapazonu zemākās robežas.

Noteikumi attiecas uz valsts un pašvaldību institūciju amatpersonām un darbiniekiem, tai skaitā uz 33 200 valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbinātajiem, uz 1500 neatkarīgajās iestādēs nodarbinātajiem un uz 63 500 pašvaldību iestādēs nodarbinātajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē