Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dmitrijs Golubevs: Vienotības neizdarības dēļ atkal cietīs pensionāri?

Atceros situāciju 2009. gadā, kad visi Vienotības politiķi kā viens pirms vēlēšanām noliedza iespēju samazināt pensijas, bet tiklīdz paziņoja vēlēšanu rezultātus, uzreiz atvēra šo jautājumu. Rezultātā, pensionāri piespiedu kārtā izglāba valsti no bankrota, ciešot 10% pensijas apmēra samazinājumu… kas vēlāk tika atzīts par Satversmei neatbilstošu.

Nākamās vēlēšanas ir pēc gada, bet jau tagad iezīmējas kas pazīstams, tā kā deja-vu. Jau gadu tai vietā, lai skatītos uz budžeta ienākumiem tālredzīgi, eiro ieviešana tika pasludināta par vienīgo un īsto pašmērķi un nekādas sarunas par nodokļu sistēmas pilnveidošanu Vienotību neinteresēja – galvenais bija samazināt PVN un iestāties eirozonā.

Likums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu tika pieņemts, Vienotības deputātiem balsojot “par,” bet tagad Dombrovskis publiski sauc savus deputātus par muļķiem un saka ka ir jāmeklē citi veidi kā samazināt darbaspēka nodokļus. Uz plānoto IIN samazināšanu paļāvās (un to vienbalsīgi atbalstīja!) visi sociālie partneri un darba devēji, bet tagad Vienotība atkal uzskata ka nedz likumi, nedz koalīcijas līgums, nedz pašu vārds tai nav jāievēro… ka kārtējais tulītējais “ugunsgrēks” (par kuru viņi paši zināja jau pirms gada, bet bija pārāk aizņemti, lai pamanītu) jādzēš no līdzekļiem, kas tam nemaz nav paredzēti: no sociālā budžeta ieņēmumiem… no mūsu pensionāru naudas! Vai ir pārliecība, ka pēc gada neatkārtosies 2009. gada scenārijs, jo sociālajā budžetā aptrūksies nauda šī izgājiena dēļ? Tur taču knapi pietiekot lai noindeksētu pensijas līdz 200Ls… Vai Vienotībai vienkārši ir zobs uz pensionāriem?

Turpretī, no IIN samazināšanas iegūtu lielākā daļa pašreizējo pensionāru (tie, kas saņem vairāk par 165Ls mēnesī). Ja pieņemtu Reformu partijas piedāvājumu par nodokļu atvieglojumu palielināšanu par apgādājamām personām, no tā iegūtu pilnīgi visi vecāki un, it īpaši, vientuļie vecāki. Neesmu pārrēķinājis ieguvumus no pašreizējiem Finanšu ministrijas piedāvājumiem, bet iepriekšējo piedāvājumu salīdzinājumā pirms pāris nedēļām parādīju, ka no Reformu partijas plāna vairāk iegūtu pilnīgi visi strādājošie, kas saņem vairāk par 313Ls “uz papīra,” kas ir absolūti lielākā daļa Latvijā strādājošo.

Līdzekļus šīm izmaiņām var atrast, piemēram, Latvijas ostu dziļajās kabatās, bet pašvaldībām zaudēto IIN ir iespējams kompensēt, ja par to laicīgi sākt domāt, bet nē, Vienotība atkal jau tikai dzēš ugunsgrēkus…

Top komentāri

Bambaks
B
Un vēl- Vienotība savos valdīšanas gados konsekventi ir palielinājusi nodokļus, sodus un nodevas! Jau atkal tiek lemts par jaunu nodokļu izgudrošanu- gan pārtikas produktiem, gan ostām, gan esošā akcīzes nodokļa palielināšanu. Cik var rīt un plēst??? Apnikuši jūsu bezgalīgie nodokļi un nodokļi no nodokļiem!!!! Pusi degvielas cenas jau sastāda tie jūsu nolādētie nodokļi, un PVN rēķina arī no akcīzes nodokļa, kurš jau ir degvielas cenā..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē