Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dombrovskis: Ostu reformām jākļūst par visas koalīcijas prioritāti

“Pasaules Bankas eksperti patlaban aktīvi strādā pie pētījuma par Latvijas ostu darbību, un tā rezultātus mēs sagaidām jau vasarā. Ekspertu atzinumi ir īpaši aktuāli, ņemot vērā Valsts kontroles revīzijas ziņojumu par pārkāpumiem Rīgas brīvostas pārvaldē,” norāda Reformu partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. 

“Par to, ka nepieciešams mainīt Latvijas ostu pārvaldības modeli, mēs runājam jau kopš 2011.gada, taču esam sastapušies ar zināmām grūtībām to virzīšanā. Tagad, pēc Valsts kontroles ziņojuma, kurā konstatēta nelietderīga un nelikumīga 41 miljona latu šķērdēšana, šīm reformām jākļūst par visas valdības koalīcijas prioritāti,” pārliecināts V.Dombrovskis.

“Pēc ekspertu ziņojuma saņemšanas mēs virzīsim likumprojektu paketi, lai nodrošinātu caurspīdīgu un efektīvu ostu pārvaldību, palielinātu to konkurētspēju un nodrošinātu labas pārvaldības praksi. Latvijas ostām beidzot jākļūst par Latvijas ekonomikas stūrakmeni, nevis šauru interešu grupu darbības zonu,” uzsver Dombrovskis.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, strādājot pie ostu darbības pārraudzības modeļa efektivitātes uzlabošanas, ierosināja Satiksmes ministrijai piesaistīt Pasaules Bankas tehnisko ekspertu grupu, lai nodrošinātu pēc iespējas plašāku pētījumu par ostu darbību. Komisijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis asi kritizēja Satiksmes ministrijas toreizējās darba grupas darbu, izvērtējot ostu pārvalžu darba uzlabošanas iespējas.
V.Dombrovskis uzskatīja, ka darba grupa izveidota tikai tāpēc, lai "minimizētu" priekšlikumus par ostu reformām. Procesā nebija pienācīgā līmenī iesaistīta sabiedrība, netika ņemta vērā starptautiskā pieredze. Darba grupas rezultāts radīja šaubas, tāpēc tika pieaicināti Pasaules Bankas eksperti.  

Darba uzdevumā paredzētais pētījuma mērķis: pārskatīt darbības un vadības  principus Latvijas lielajās ostās un sniegt ieteikumus, ostu starptautiskās konkurētspējas un labas pārvaldības prakses nodrošināšanā ievērojot starptautisku pieredzi. Pētījumam noteikti 2 tematiskie bloki: konkurētspējas paaugstināšana un ostu pārvaldība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē