Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ebreju līderis: Antisemītisms Eiropā sasniedzis 30.gadu līmeni

Pasaules Ebreju kongresa prezidents Ronalds Louders otrdien aicinājis ASV vērst uzmanību uz pieaugošo antisemītismu Eiropā un brīdinājis, ka 70 gadus pēc Otrā pasaules kara ebrejiem šajā kontinentā atkal "jāskatās pār plecu".

Pasaules Ebreju kongress pārstāv ebreju kopienas 100 valstīs, un tā līderis ASV Kongresa komitejā sacījis, ka ASV nedrīkst klusēt laikā, kad piedzīvoti tādi uzbrukumi kā nesen Francijā.

"Atkal, līdzīgi kā 30.gados, Eiropas ebreji dzīvo bailēs," pavēstījis miljardieris Louders, kurš no savas mātes mantojis Estee Lauder kosmētikas impēriju. "ASV var un tām jārunā skaļi un skaidri un jānosoda ļaunums par to, kas tas ir - radikāli islāmistisks naids pret ebrejiem. ASV ir jāuzņemas vadība, lai sakautu šo jauno radikālā islāmisma terorismu un izdzīvotu."

Louders norādīja, ka pret ebrejiem vērsti uzbrukumi nesen notikuši Parīzē, Tulūzā un Kopenhāgenā.

Dānijas sabiedrība "pati nav un nekad nav bijusi antisemītiska un pārsvarā draudi Dānijas ebrejiem, tāpat kā citur pasaulē, nāk no marginalizētu, radikālu musulmaņu puses, kuri veido nelielu Dānijas musulmaņu minoritāti", sacīja Dānijas ebreju līderis Dans Asmusens.

Savukārt Francijas ebreju līderis Rožē Cukiermans uzsvēra: "Šis ir karš pret moderno Rietumu civilizāciju. Un ebrejus šie džihādisti saredz kā primāru mērķi. Mēs, ebreji, esam šī kara frontes sargi. Bet mēs neesam vienīgie upuri. Armijai, policistiem, sievietēm un žurnālistiem arī ir uzbrukts, un viņi tikuši nogalināti."

Kopš janvāra uzbrukumiem Parīzē, kuros tika nogalināti 17 cilvēki, Francijā izsludināts augstākais apdraudējuma līmenis. Tūkstošiem policistu un karavīru izvietoti potenciāli nedrošākajās vietās - mediju birojos un sinagogās.

Vienlaikus pretterorisma operāciju vadītāji norāda, ka tas maz līdzēs, lai novērstu tādu uzbrukumu kā žurnāla Charlie Hebdo redakcijai Parīzē.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Austrijas neitrālais statuss

    Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

    Strādāt, ne spriedelēt

    Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē