Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grēviņš: Viss iet uz augšu

Viss tiek darīts, un, ja salīdzinām to, kā bija, viss iet uz augšu, uzskata radio dīdžejs un velosipēdists Toms Grēviņš, runājot par to, vai Rīga ir draudzīga velobraucējiem.

"Tieši tas veloceliņš, kas iet no Bastejkalna līdz Mežapakam, ir ļoti noderīgs. Forši ir tas, ka cilvēki ievēro, ka tas veloceļiņš, ka tas domāts riteņbraucējiem," piebilda T.Grēviņš, kurš ar velosipēdu pa Rīgas ielām pārvietojas jau sešus gadus. Viņš atzina, ka ar riteni brauc tikai karstajā sezonā - kad nelīst.

Jautāts, kas izraisījis "velobumu", T.Grēviņš atbildēja, ka, viņaprāt, no vienas puses tas ir "akmens sabiedriskā transporta dārziņā, no otras puses - cilvēki ir atklājuši, ka velosipēdi var būt smuki". "Šodien redzēju čali, kurš brauca ar pašķjūnētu riteni, kas bija mājas otrā stāva augstumā. Tagad, salīdzinot ar dažiem gadiem atpakaļ, ir pavisam citādākas lietas, ar ko pārsteigt," piebilda T.Grēviņš.

Runājot par velobraucēju kultūru Latvijā, viņš sacīja, ka tā "vēl nav agresīva". "Ja Kopenhāgenā kā gājējs parādīsies uz veloceliņa, tev vienkārši brauks virsū," sacīja radio dīdžejs. Viņš piebilda, ka "mēs sākam izskatīties pēc kārtīgas riteņu pilsētas". "Mums tikai pietrūkst dzelzceļa stacijā milzīga riteņu piestātne," smejās T.Grēviņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē