Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iedzīvotāji uzskata, ka 18.novembrī jāgodina Pauls, Vīķe-Freiberga un Ušakovs

Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka 18.novembra pasākumā vajadzētu godināt komponistu Raimondu Paulu, bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Rīgas mēru Nilu Ušakovu (Saskaņa) un Ventspils mēru Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij), kā arī Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.To atklāj jaunākā DNB Latvijas barometra aptauja, kurā iedzīvotāji tika lūgti nosaukt trīs cilvēkus, kurus, viņuprāt, vajadzētu godināt svinīgajā pasākumā 18.

novembrī.Salīdzinoši biežāk - 11% aptaujāto minēja komponistu Paulu. Bijušo Valsts prezidenti Vīķi-Freibergu nosauca 10% izvaicāto, Rīgas mēru Ušakovu - 9%, Lembergu - 8%, Vējoni - 5%.Savukārt 2% minējuši Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieku Valdi Dombrovski (Vienotība), skeletonistu Martinu Dukuru, akadēmiķi Jāni Stradiņu, premjerministri Laimdotu Straujumu, atmodas laika līderi Daini Īvānu.Aptaujātie, kuri ģimenē runā latviešu valodā, biežāk nekā aptaujātie, kas ģimenē runā krievu valodā, minējuši Vīķi-Freibergu. Tikmēr aptaujātie, kuru sarunu valoda ģimenē ir krievu, biežāk atzīmējuši Lembergu un Ušakovu. Savukārt Paulu un Vējoni latviešu un krievu valodā runājošie aptaujātie minējuši vienlīdz bieži.Salīdzinoši liela daļa jeb 41% aptaujāto nezināja, kuri cilvēki būtu jāgodina 18.novembrī, vai arī atzina, ka nav šādu cilvēku.DNB Latvijas barometrs ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.Jaunākās iedzīvotāju aptaujas dati iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā laikā no 9. līdz 20.oktobrim. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās, tika aptaujāti 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē