Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunjelgavas vidusskolas vecāku padomes atklātā vēstule

2013.gada 27.maijā notika Jaunjelgavas vidusskolas vecāku padomes sēde, kurā piedalījās arī skolas pašpārvaldes pārstāve – tika apspriests atgadījums, kurš notika 2013.gada 22.aprīlī. Incidenta rezultātā cietis sākumskolas skolnieks.

Neskatoties uz to, ka šobrīd tiek veikta lietas izmeklēšana, masu mediji ir pacentušies paust savu, pēc mūsu domām, sagrozītu un nepārbaudītu viedokli.

Skolēnu vecāku padome sapulces gaitā izvērtēja mācību iestādes veiktos pasākumus pēc incidenta. Sekojoši: ļoti īsā laika posmā tika veikts zvans policijas inspektoram un sniegta medicīniska palīdzība, nogādājot cietušo Ilzes Sarmas ģimenes ārsta praksē Dr.Sarma veica cietušā apskati un nosūtīja pie speciālista uz Aizkraukles medicīnas centru.

Sakarā ar to, ka kopš incidenta ir pagājis vairāk kā mēnesis, mūsu rīcībā ir informācija par to, ka cietušais zēns ir saņēmis kvalificētu medicīnisku un psiholoģisku palīdzību. Šobrīd viņš kopā ar māti un mazo brālīti atrodas ārstniecības centrā. Ģimene ir saņēmusi arī materiālu atbalstu.

Izvērtējot šo informāciju, mēs uzskatām, ka skolas administrācija ir veikusi visas nepieciešamās darbības, lai risinātu šo incidentu. Tā kā cietušā zēna māte tika vērsusies ar iesniegumu Aizkraukles policijas  nodaļā tajā pašā dienā, kad notika incidents, bet nepilngadīgo lietu inspektore ieradās skolā tikai pēc mēneša, 23.maijā. Mēs, vecāku padomes pārstāvji, uzskatām, ka policija ir novilcinājusi lietas izmeklēšanu un vainīgās persobas noskaidrošanu.

Skolas administrācija var pamatot, ka rīkojusies atbilstoši situācijai. 2013.gada 10.maijā skolas administrācija telefoniski vērsās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā ar lūgumu sniegt atbalstu un padomu šajā situācijā. Inspekcija skolā ieradās 21.maijā tikai pēc tam, kad šis incidents bija izskanējis masu medijos.

Šī incidenta atspoguļojums televīzijā, ļoti negatīvi ietekmē sadzīvi skolā, atmosfēru pilsētā un emocionālo attieksmi pret skolu un pilsētas iedzīvotājiem valsts līmenī. Nepatiesa informācija vienmēr izraisījusi negatīvismu, kuru šobrīd izjūt ne tikai Jaunjelgavas vidusskolas skolēni, skolotāji, tehniskie darbinieki, bet visi pilsētas iedzīvotāji.

Jaunjelgavas vidusskolas vecāku padome uzskata, ka skolā vienmēr tiek veikti pasākumi vardarbības novēršanai. Nodrošināta sadarbība starp pedagogiem, bērniem un vecākiem. Tiek vadītas psihologa lekcijas par aktuālām tēmām attiecīgam vecuma posmiem. Skolā strādā psiholoģe, kura sniedz nepieciešamās konsultācijas arī pēc individuāla pieprasījuma.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atspoguļot patiesu un pārbaudītu informāciju.

Vadoties pēc izskanējušās informācijas masu medijos, par pieprasīto Jaunjelgavas vidusskolas direktores Laumas Mīlīgas atbrīvošanu no amata pienākumu pildīšanas, skolas vecāku padome kategoriski iebilst, jo direktore ir ieguldījusi lielu darbu skolas attīstībā, izglītības kvalitātes paaugstināšanā, sadarbības veicināšanā starp skolas pedagogiem un audzēkņu vecākiem.

Skolas vecāku padome izsaka atbalstu Jaunjelgavas vidusskolas administrācijai un personīgi direktorei Laumai Mīlīgai.

Jaunjelgavas vidusskolas vecāku padomes locekļu un skolas pašpārvaldes pārstāves paraksti (seko 12 (divpadsmit) personu paraksti).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē