Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LDDK: Samazināt IIN ir svarīgāk par minimālās algas celšanu

Būtiskāk par minimālās algas celšanu kopējā labklājības līmeņa paaugstināšanai ir pildīt likumā ietverto apņemšanos samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, kā arī prioritāri paaugstināt atvieglojumus par apgādībā esošām personām, uzsver Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Kā ziņots, šorīt LNT raidījumā 900 sekundes labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) sacīja, ka šogad tik strauji celt minimālo algu bija kļūda. Ministrs arī pauda pārliecību, ka nākamgad minimālajai algai būtu jāpaliek nemainīgai - 360 eiro.

Meņģelsone norādīja, ka minimālās algas jautājums ir jāskata kopsakarībā ar kopējo tautsaimniecības attīstību un tas nav vērtējams atrauti no makroekonomiskās izaugsmes un prognozēm turpmāk.

"Īpaši šis jautājums jāizvērtē reģionu griezumā, jo galvaspilsētā minimālās algas pieaugums varētu nebūt kritiska problēma, bet daudzviet reģionos tas var būt izšķirošs vietējās uzņēmējdarbības aktivitātei un darba tirgum," uzsvēra LDDK vadītāja.

LDDK arī norāda uz nepieciešamību minimālās algas apjomu skatīt kontekstā ar Publiskā iepirkuma likumu, jo pērn, kad pēdējoreiz tika paaugstināts minimālās algas apmērs, tika identificēta problēma, ka vairākās nozarēs, piemēram, telpu uzkopšanas jomā, ir noslēgti ilgtermiņa līgumi ar valsts un pašvaldību institūcijām, taču līguma summa minimālās algas kāpuma dēļ netiek palielināta.

"Jāizvērtē arī minimālās algas paaugstināšanas ietekme uz valsts un pašvaldību budžetu, jo arī daļa publiskajā sektorā nodarbināto saņem minimālo atalgojumu un, to paaugstinot, pieaugtu arī budžeta izdevumi," sacīja Meņģelsone.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē