Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lembergam nav informācijas, vai viņam plāno uzrādīt apsūdzību tā dēvētajā oligarhu lietā

Ventspils mēram Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) nav zināms, vai prokurors plāno viņam uzrādīt apsūdzību tā dēvētajā oligarhu lietā. Prokuroram līdz šodienas, 10.septembra, beigām ir jāpieņem lēmums par kriminālvajāšanas sākšanu vai nesākšanu pret diviem tā dēvētajā oligarhu lietā aizdomās turētajiem.

Uz jautājumu, vai Ventspils mērs ir saņēmis uzaicinājumu ierasties Ģenerālprokuratūrā uz apsūdzības uzrādīšanu, Lembergs atbildēja noliedzoši. Arī Lemberga advokāts, visticamāk, šādu uzaicinājumu neesot saņēmis. "Tad viņš man būtu teicis," norādīja Ventspils mērs. Vienlaikus Lembergs piebilda, ka tas gan neko nenozīmējot, jo prokurors ar pieņemto lēmumu viņu varot iepazīstināt arī vēlāk - kaut vai "pēc nedēļas vai divām".

Par apsūdzības celšanu vai necelšanu šajā lietā ir jālemj prokuroram Mārim Lejam, kurš bija apsūdzības uzturētājs Lembergam tā dēvētajā Grinberga lietā, kurā Lembergs savulaik uzvarējis visās instancēs. Ventspils mērs neizslēdz iespēju, ka apsūdzība viņam varētu tikt uzrādīta: "Pazīstot šo prokuroru, viņa naids ir patiess un aizrautīgs. Personīgā atriebība par zaudētu tiesu ir laba motivācija," teica Lembergs.

Kā ziņots, saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, aizdomās turētie, pret kuriem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis prokuroru sākt kriminālvajāšanu tā dēvētajā oligarhu lietā, ir Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) un ekspolitiķis Ainārs Šlesers. Savukārt par apsūdzības celšanu vai necelšanu Lembergam un Šleseram ir jālemj prokuroram Mārim Lejam.

LETA jau ziņoja, ka KNAB izmeklētājs 31.augustā rosināja tā dēvētajā oligarhu lietā vienu no personām saukt pie atbildības par izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas, par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos un par tirgošanos ar ietekmi. Pret otru personu tika lūgts sākt kriminālvajāšanu par tirgošanos ar ietekmi.

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošajām ziņām, KNAB 2011.gada pavasarī secinājis, ka Lembergs tirgojies par atbalstu Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) kļūšanai par Rīgas brīvostas valdes locekli pēc tam, kad 2010.gada rudenī 10.Saeimā ievēlētais Rīgas vicemērs Šlesers grasījās pamest amatu pašvaldībā un līdz ar to arī Rīgas brīvostā.

KNAB uzskatīja, ka sākotnēji Lembergs vēlējies, lai apmaiņā pret ZZS pārstāvja Viestura Silenieka balsojumu par Ameriku no amata tiktu atstādināts ilggadējais brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. Taču šī prasība nav atbalstīta, un tā vietā Lembergs vēlāk esot pieprasījis, lai Rīgas brīvosta slēgtu reklāmas līgumu ar laikraksta Neatkarīgā Rīta Avīze izdevēju SIA Mediju nams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē