Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +28 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Lembergs: Streļčenoks, izrādās, ir ar aknām

Kņada ap Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iespējamu statusa maiņu un nonākšanu Iekšlietu ministrijas (IeM) pakļautībā ir likumsakarīga, jo KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks izrādījies vadītājs "ar aknām", izteicies Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Notikumu attīstība absolūti loģiska. Kad Streļčenoku amatā, likās, ka viņš būs marionete, kuru vadīs [bijusī KNAB priekšnieka vietniece Juta] Strīķe un Vienotība. Izrādījās, ka viņš ir ar aknām, daudz spēcīgākām nekā [bijušajam KNAB šefam Aleksejam [Loskutovam], kuru Strīķe pabāza zem tupeles. Izrādījās, ka Streļčenoks tāpat kā [Normunds] Vilnītis nav gatavs strādāt vienas partijas un šauras grupas interesēs," klāstījis Lembergs.

Līdz ar to, pēc Lemberga domām, ja Steļčenoks nepakļaujas, tad vairs neesot nekāda nozīme, ka KNAB "ir superneatkarīgs un visneatkarīgākais no visiem, tad viņu var nolikt zem Iekšlietu ministrijas kā nodaļu vai sadalīt pa sastāvdaļām".

Ventspils mēram tas viss radot pārdomas par ārkārtīgi lielu visatļautību, jo iespējama KNAB statusa maiņa tiek plānota pavisam neilgi pirms vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka valdošās koalīcijas politiķiem ir dažādi viedokļi par priekšlikumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba uzlabošanai, tomēr, visticamāk, konkrēts risinājums tiks rasts pēc parlamenta vēlēšanām. Ekspertu darba grupa, kas izvērtēja KNAB darbību, rosina to pievienot Iekšlietu ministrijas resoram. Par šādu ekspertu ierosinājumu vēl notikšot diskusijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē