Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Liepiņš: Ušakovs un Ameriks neieredz "parasto tautu"

Patiesībā visus iepriekš pieminētos personāžus vieno vēl vairākas pazīmes. 
3.oktobra vakarā LTV raidījumā „Sastrēgumstunda” tika organizēta diskusija par partiju „Saskaņas centrs” un „Gods Kalpot Rīgai” kopējo startu pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā. Lai arī raidījuma vadītāji centās rosināt sarunu par to vai šo pieminēto partiju pārstāvji N.Ušakovs un A.Ameriks ir labi Rīgas „pārvaldnieki”, patiesībā saruna „dzīvajā” parādīja vienu citu tendenci, kas, manuprāt, ir kļuvusi pietiekoši bīstama valsts demokrātiskās iekārtas saglabāšanai.

Abi intervējamie visu raidījuma laiku izrādīja sevišķi „brīvu” uzvedību un runas veidu, kas bija raksturojami tikai ar tādiem salīdzinājumiem kā cinisms, brutalitāte, vulgaritāte un tiesiskais nihilisms! Bija acīm redzams, ka viņi neieredz studijā sanākušo „parasto tautu” un „ dažus izlēcējus”. Bija pārsteigums tā visatļautība, kuru demonstrēja N.Ušakovs, būdams Latvijas galvaspilsētas - Rīgas mērs! 

Līdzīgu bravūru un cinismu varēja novērot šajā pašā LTV studijā un šajā pašā raidījumā tikai dažas nedēļas atpakaļ, kad tur viesojās Jelgavas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš (ZZS). Līdzīga bija gan runas maniere- „es gudrais, jūs muļķi”, gan atbildes uz konkrētiem jautājumiem par iespējamiem pārkāpumiem viņu pārvaldītajās saimniecībās – „rakstiet KNAB, ja jums kas nepatīk” vai „tiesa vēl nav atzinusi tādu un tādu amatpersonu par notiesātu, tāpēc mēs neko nevaram”! 

Pirmkārt, visi viņi nonākuši publiskajā redzeslokā nevis pateicoties pašu sasniegumiem, bet gan kopējā masā, aiz citu līderu muguras ( N.Ušakovs aiz J.Urbanoviča un A.Rubika, A.Ameriks aiz A.Šlesera, A.Rāviņš aiz A.Lemberga un ?), izmantojot „zvaigžņu labvēlību” iesēsties kārotajā krēslā!

Otrkārt, viņiem pēc būtības nav svarīga ne pārstāvētā partija, ne tās ideoloģija, jo viņiem svarīgas ir tikai pašu intereses! 

Treškārt, viņi savu ietekmi balsta uz pakļautībā esošiem ierēdņiem vai veikli nomaskētiem savu interešu aizstāvjiem citu partiju deputātu vidū , kā arī uz dāsni atalgotu mediju atbalstu, kuri ir ļoti aktīvi stāstot par „labajiem” darbiem un uzsverot šo kungu „izcilos” nopelnus darot darbu par kuru tiem maksā algu, bet kļūst neizprotami kūtri un nevarīgi, ja tiek piedāvāts viedoklis, kurš nav labvēlīgs šai trijotnei! Ceturtkārt, viņi savu darbību pašvaldībās organizē, pilnībā izslēdzot no sadarbības loka neatkarīgi vai pretēji domājošus deputātus un ierēdņus, nodibinot stingri disciplinētu amatpersonu loku, kurā nesaskaņotu viedokļu paušana netiek atbalstīta! 

Piektkārt, viņu galvenās aktivitātes pašvaldības darbā nav vērstas uz sistemātisku, ilglaicīgu un sabiedrības interesēs esošu jautājumu atrisināšanu (piem. vides piesārņojums; transporta loģistika; visa veida izmaksu samazināšana; u.c.), bet gan uz ātru popularitāti nesošu darbību veicināšanu (piem. pabalsti; dāvanu dalīšana dažādām iedzīvotāju grupām; sabiedriskā transporta pakalpojuma atlaides; masu pasākumi, utt.). Turklāt tā vietā, lai par vismazākajiem ieguldāmajiem līdzekļiem sasniegtu vislielāko darbības efektu, tiek viss darīts ar pompozitāti, dārgi un absolūti neatbilstoši līdzekļu racionālai izmantošanai! (Un arī šeit ir Rīgu un Jelgavu vienojoši objekti – Dienvidu tilts pār Daugavu un gājēju tilts par Driksu!) 

Tādiem kā N.Ušakovs, A.Ameriks un A.Rāviņš nav nozīmes, kur tērēt sabiedrības naudu, galvenais ir būt pie līdzekļu pārdales un jo vairāk, jo labāk! Viņiem nav lielu mērķu un vīziju, kuru labā viņi būtu uzņēmušies pašreizējos amatus, jo viņu vienīgais mērķis ir saglabāt varu un tiesības dalīt sabiedrības mantu! Viņu izveidotie varas noturēšanas grupējumi (padomnieki; kapitālsabiedrību vadītāji; administrācijas pārstāvji) darbojās asi un ciniski, daudz nesatraucoties par darbības juridiskajām sekām, jo kontroles mehānismi pašvaldībās ir pakļauti pašiem vadoņiem, bet valsts līmenī tie ir vāji un aizņemti ar savu iekšējo intrigu risināšanu. Turklāt, kādu nepatikšanu rezultātā gan N.Ušakovs, gan A.Rāviņš tūlīt atceras kuru partiju viņi pārstāv un palīdzība tiek meklēta politiski ietekmējot procesus, jo pat „demokrātijas, tiesiskuma un godīguma” korifejiem ir grūti sodīt savus kolēģus reģionos, kur tie cieši saauguši ar vietējiem "ķeizariem”, bet citreiz uzvar aprēķins, jo ja nu pēkšņi tā valdība kopā jādibina..! 

Dažādi sabiedriskās domas pētījumi pierāda, ka šāda darbošanās ir pietiekoši efektīva un manipulācijas ar pašvaldības (sabiedrības) resursiem daļēji spēj ietekmēt iedzīvotāju viedokli par labu pie varas esošajiem. 

Tāpēc uzskatu, ka dvēseliski un materiāli neatkarīgi cilvēki nedrīkst klusēt par šādu situāciju, jo vienā brīdī šīs manipulācijas ar masām var novest arī pie valstiski bīstamu lēmumu pieņemšanas, kā to pierādīja N.Ušakova aicinājums par divvalodību Latvijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē