Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LNB direktors: Tolerances lakmusa papīrs ir attieksme pret cilvēkiem ar invaliditāti

Sabiedrības tolerances lakmusa papīrs ir attieksme pret cilvēkiem ar invaliditāti, uzskata Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) direktors Andris Vilks.

Atklājot LNB notiekošo konferenci, kas veltīta ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām aspektiem Latvijā, Vilks sacīja, ka svarīgi ir, kā šīs personas var tikt atbalstītas. Vilks uzsvēra, ka tam iespējamas dažādas formas - kā izmaiņas likumdošanā un materiālais atbalsts, tā arī cilvēku savstarpējās attiecības.

Vērtējot LNB pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, Vilks norādīja, ka bibliotēkā notiek dažādi pasākumi, kā arī pieejami materiāli, kas pielāgoti cilvēkiem ar invaliditāti. Tomēr Vilks norādīja, ka, iespējams, projektējot LNB, "varbūt tiešām esam pieļāvuši kļūdas, jo vesels cilvēks ne vienmēr izprot cilvēkus ar invaliditāti".

Līdz ar to Vilks aicināja jebkuru publisku iestādi pirms projektēšanas vai citiem darbiem konsultēties ar dažādām cilvēku ar invaliditāti organizācijām, lai spētu pielāgoties šo cilvēku vajadzībām.

Vilks uzsvēra, ka ir jāveido un jāatbalsta jauni pakalpojumi un idejas, kas veicina personu iekļaušanos sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē