Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Mirskis: Uzvarai pašvaldību vēlēšanās Rīgā nepieciešama visu kreiso politisko spēku apvienošanās

Uzvarai pašvaldību vēlēšanās Rīgā nepieciešama visu kreiso politisko spēku apvienošanās, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Aleksandrs Mirskis.

"[Apvienības "Saskaņas centrs" vadītājam Nilam] Ušakovam vajag nomierināties! Emocijas traucē konstruktīvi domāt! Lai uzvarētu pašvaldības vēlēšanās, nepieciešams pirmkārt saliedēt visus krievvalodīgos vēlētājus, aizmirst par ambīcijām, veciem aizvainojumiem, politiskām pretrunām," saka eiroparlamentārietis.

Mirskis norāda, ka, ņemot vērā nacionālo partiju sīvo cīņu par latviešu elektorātu, "jebkuras pārrunas vai konsultācijas ar "sarkanajiem" var būt liktenīgas", aģentūru LETA informēja deputāta asistente Anita Laizāne. "Es nezinu nevienu latviešu politiķi, kurš uzdrošinātos uz pārrunām vai konsultācijām ar Lindermanu," saka Mirskis.

Kā uzskata Mirskis, Ušakova paziņojumi, ka "Lindermana partija - Par dzimto valodu!" ir specvienību un "Vienotības" produkts, ir nepārdomāti un liecinot, ka vai nu Ušakovam ir šādiem apgalvojumiem pierādījumi, vai arī viņš zaudējis savaldīšanos. "Uzvarai pašvaldību vēlēšanās Rīgā nepieciešama visu kreiso politisko spēku apvienošanās," uzsver Mirskis.

LETA jau ziņoja, ka Ušakovs kategoriski noraida partijas "Lindermana partija - Par dzimto valodu!" piedāvājumu pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēt ar vienotu sarakstu. Ušakovs domā, ka šī organizācija kļuvusi par "Vienotības" projektu, kura mērķis ir atņemt SC nepieciešamās balsis absolūtā vairākuma iegūšanai nākamajās vēlēšanās galvaspilsētas pašvaldībā.

"Visa informācija, kas ir manā rīcībā, liecina par to, ka tā saucamā partija "Par dzimto valodu" pēdējā laikā ir kļuvusi par "Vienotības" un specdienestu darbinieku politprojektu. Tieši viņi, izmantojot visdažādākās, arī neviennozīmīgi vērtējamas metodes, mudina "Par dzimto valodu" aktīvi piedalīties Rīgas domes vēlēšanās," klāsta Ušakovs.

Pēc Rīgas mēra paustā, "Vienotības" mērķis esot skaidrs - Lindermana partijai aktīvi jācīnās ar SC, turklāt liekulīgi piesedzoties ar krievvalodīgo rīdzinieki interešu aizstāvības kārti.

SC politiķis apgalvo, ka "Vienotības" un specdienestu galvenais uzdevums esot tāds, ka "Lindermana partijai - Par dzimto valodu!" ir jāsavāc līdz 4,5% balsu, tādējādi neiekļūstot Rīgas domē. Tādā gadījumā par šo partiju atdotās balsis vienmērīgi sadalīsies gan starp SC, gan starp "Vienotību" un nacionālo apvienību.

Taču SC atbilstoši rezultātā var iegūt nevis 51%-52%, bet 49% balsu, bažījas Ušakovs, baidot, ka tad Rīgā pie varas atgriezīsies labējie ar Sarmīti Ēlerti (V) priekšgalā.

Ušakovs uzsver, ka ar pašreizējo "Vienotības" vadību SC nesadarbosies nekādos apstākļos. "Mēs arī nekādā gadījumā ne pirms, ne pēc vēlēšanām nesadarbosimies ar "Vienotības" rokaspuišiem, piemēram, no partijas "Par dzimto valodu"," pauž domes priekšsēdētājs.

"Lindermana partija - Par dzimto valodu!" tika piedāvājusi SC kandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā ar vienotu sarakstu, liecina partijas valdes paziņojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē