Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pabriks: Diez vai Griguli pēc eiroskeptiķu pamešanas uztvers nopietnāk

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētās Ivetas Grigules lēmums atstāt un līdz ar to izjaukt politisko grupu Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa (EFDD) jeb tā saucamos eiroskeptiķus diez vai eiropeiski domājošiem cilvēks ļaus viņu uztvert nopietnāk, sarunā ar portālu Diena.lv teica EP deputāts Artis Pabriks (Eiropas Tautas partija, Vienotība).

"No vienas puses, visi cilvēki, kuri normāli attiecas pret Eiropas Savienību, neraudās, ka eiroskeptiķu grupa izjūk, bet es nedomāju, ka viņi tādēļ Grigules kundzi vērtēs nopietnāk. Manuprāt, tas diez vai notiks. Neatkarīgi, kurā grupā tu esi, tavu politisko integritāti vērtē diezgan nopietni," pauda Pabriks. 

Portālam Diena.lv zināms par EP klīstošām baumām, ka Grigule šo soli spērusi politiska aprēķina dēļ, lai iegūtu iespējas strādāt kādās EP delegācijās, kas, esot eiroskeptiķu nometnē, nebija iespējams. Tam apstiprinājums varētu būt jau ceturtdien izskanējusī informācija, ka Grigule ievēlēta par vadītāju EP delegācijā. kas veido attiecības ar Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas parlamentiem, kā arī ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju, savukārt par delegācijas vadītājas vietnieci ievēlēta EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Pabriks atzina, ka par savas rīcības argumentāciju Grigulei jārunā pašai, taču aiziešana no politiskas grupas vien trīs mēnešus pēc iestāšanās runā pati par sevi. Turklāt politiskās grupas izjukšanas dēļ "pietiekami daudz cilvēku ar šo soli tiek nolikti uz bezdarbnieku soliņa. Nedomāju, ka viņi par to Grigules kundzei pateiks paldies," teica eiroparlamentārietis.

Jau vēstīts, ka Grigule savu lēmumi pamatojusi ar to, ka "es pametu savu grupu, jo es uz EP nācu strādāt Latvijai un Latvijas iedzīvotājiem. Lai arī manis līdz šim pārstāvētā grupa tika neviennozīmīgi vērtēta, tai tika dota iespēja. Mazā grupā vienmēr ir sniegta iespēja izpausties, kā arī izdarīt lielākas lietas, nekā tas varētu būt lielākā grupā. Tas arī bija iemesls, kādēļ par savu grupu tolaik izvēlējos tieši EFDD," skaidroja Grigule, norādot, ka šis EP sastāvs ir citādāks, nekā iepriekšējais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē