Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pabriks: Jaunajai paaudzei trūkst zināšanu par dažāda veida apdraudējumiem

Jaunajai paaudzei, kas šobrīd ļoti ātri aug, trūkst zināšanu par patiesajiem militārajiem un cita tipa draudiem, kas sabiedrībā var būt, aģentūrai LETA norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Viņš uzskata, ka plānotās aizsardzības mācības ieviešana skolās būtu noderīga un ļautu skolēniem iegūt kaut vai minimālas zināšanas, atvieglojot lēmumu pieņemšanu, kas būtu saistīta ar savas nākotnes profesijas izvēli vai iestāšanos jaunsardzē vai zemessardzē.

"Domāju, ja es būtu aizsardzības ministrs, es veicinātu brīvprātīgu skolu pievienošanos šādai aizsardzības mācības mācīšanai, vai, ja būtu izglītības ministrs, varbūt neiekļautu šo mācību kā obligātu visās skolās, bet darītu tā, lai skolas būtu ieinteresētas šo stundu ieviest," saka Pabriks.

Eiroparlamentārietis atgādina, ka viena no viņa idejām kādreiz aizsardzības ministra amatā bija jaunsardzes apmācīšana kiberdrošībā, par ko, viņaprāt, skolās tiek runāts par maz, un tas būtu viens no tematiem, ko šādā mācībā varētu iekļaut.

"Mācība noteikti palielinātu cilvēku izpratni par draudiem, lai viņi nedomātu, ka mēs dzīvojam zaļā, puķainā pļavā ar zilām debesīm virs galvas, kur nekas mūs neapdraud," pārliecināts Pabriks.

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrijas (AM) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darba grupa piedāvā valsts aizsardzības mācību ieviest kā vienu no obligātajiem izvēles priekšmetiem.

AM un IZM iecerētās izmaiņas paredz, ka vidusskolas klasēs valsts aizsardzības mācība kļūtu par vienu no sešiem obligātajiem izvēles priekšmetiem, un šajā līmenī jaunieši jau apgūtu praktiskas militāras iemaņas, tostarp, rīkoties ar ieroci. Vidusskolās jauno mācību saturu plānots ieviest, sākot no 2020.-2021.gada.

 

Top komentāri

cccc
c
Apdraudējums ir lielā emigrācija no Latvijas, zemās algas, dzimstība. To Pabrik tu neredzi, bet izdomā kaut kādu apdraudējumu?
nu nu
n
Apdraudējums ir musulmaņu ordas Eiropā. Robežas vaļā ir totāls apdraudējums valstij!!!!Katru dienu tik pieved ar laivām nākamos Eiropas izmīcinātājus!
Mjaa
M
šitais un Vienotība jau 15 gadus ir tautas vislielākais apdraudējums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē