Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pavļuts: LMT un Lattelecom nepieciešams stiprināt sinerģiju

SIA Latvijas Mobilais telefons (LMT) un SIA Lattelecom nepieciešams stiprināt sinerģiju, LNT raidījumā_ 900 sekundes _sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP).

Kā ziņots, nākamā gada laikā varētu tikt apvienoti LMT un Lattelecom, vēstīja žurnāls Ir, atsaucoties uz tā rīcībā nonākušu slepenu ziņojumu, kas iesniegts valdībā un par ko plānots lemt tuvākajā laikā.

D.Pavļuts norādīja, ka minētais ziņojums nav slepens, bet ierobežotas pieejamības. Viņš sacīja, ka apvienošana varētu notikt tuvākā gada vai pusotra gada laikā. "Lietuvā un Igaunijā šādi uzņēmumi jau ir apvienoti. Mums šobrīd LMT un Lattelecom "ēd viens otru nost". Vienam īpašniekam tā nav normāla parādība," uzsvēra ministrs. D.Pavļuts norādīja, ka ieguvumi būtu uzņēmuma vērtības palielināšana, tirgū parādītos spēcīgāks spēlētājs. "Neredzu pamatu bažām," par iespējamo cenu kāpumu patērētājiem sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka Ir rīcībā nonācis Ekonomikas ministrijas (EM) ierobežotas pieejamības informatīvais ziņojums un uz to balstīts Ministru kabineta (MK) lēmuma projekts, kurš izvirza uzdevumu panākt Lattelecom un LMT "integrēšanu" vienā uzņēmumā līdz nākamā gada beigām un pēc tam tālāku privatizāciju.

Privatizācijas lēmumi tiktu atstāti nākamās Saeimas ziņā, bet tūlītējais uzdevums ir LMT iekļaušana Lattelecom struktūrā, veidojot apvienotu uzņēmumu. Žurnāls norāda, ka Lattelecom tas būtu labs risinājums, taču ir šaubas, vai tas būtu izdevīgi arī patērētājiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē