Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Personālvadības asociācija: Paceļot minimālo algu, ir cerība mazināt nabadzības slieksni

Plānotā minimālās algas palielināšana līdz 360 eiro ir viens no soļiem nabadzības mazināšanā, norāda Latvijas Personāla vadīšanas asociācijas izpilddirektore Irēna Ļeoņenko.

Viņa atzīmē, ka tas palīdzēs risināt problēmas saistībā ar ienākumu nevienlīdzību, nabadzību un nabadzības slazdiem.

"Daudzi cilvēki mūsu valstī, strādājot pilnu slodzi, saņem tik zemu atalgojumu, ka nespēj pārvarēt nabadzības slieksni. Tas nemotivē cilvēkus atgriezties darba tirgū, tāpēc minimālās algas paaugstināšana ir viens no veidiem, kā šo problēmu risināt," skaidro Ļeoņenko.

Šis lēmums zināmā mērā dos arī labumu ienākumu nevienlīdzības samazināšanā, jo tiem cilvēkiem, kas saņem vismazākās algas, tomēr būs jūtams neliels ienākumu pieaugums.

Minimālā alga pirms nodokļu nomaksas 320 eiro apmērā vēl arvien nozīmē to, ka liela daļa Latvijas strādājošo saņem tikai "izdzīvošanas" algu un aizvien saglabājas liels strādājošo trūcīgo skaits, atzīst Ļeoņenko.

"Latvija tomēr atrodas vienotajā Eiropas Savienības tirgū ar brīvu darbaspēka kustību, un situācija, kad minimālā alga vairākās Rietumeiropas valstīs pārsniedz Latvijas minimālo algu pat piecas līdz sešas reizes, nozīmē to, ka, nepalielinot ienākumu līmeni zemo algu saņēmējiem, saglabāsies emigrācijas riski," uzsver Ļeoņenko.

Jau ziņots, ka minimālo algu no 2015.gada plānots palielināta visās trijās Baltijas valstīs. Latvijā no 320 eiro tā tiks palielināta uz 360, Lietuvā no 290 eiro uz 300, savukārt Igaunijā minimālā alga mēnesī tiks palielināta no 355 uz 390 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē