Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Premjers: Atalgojuma nevienlīdzība valsts pārvaldē nav jārisina caur Satversmes tiesu

Lai arī situācija ar atalgojuma vienlīdzību valsts pārvaldē strādājošiem nav ideāla, tā nav jārisina caur Satversmes tiesu, otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

"Es negribu teikt, ka situācija ir ideāla. Ir jautājumi, kas ir jārisina, bet es nedomāju, ka tie būtu jārisina caur Satversmes tiesu. Jebkurā gadījumā pie jautājumiem, kas attiecas gan uz cilvēkresursu attīstību, gan uz motivācijas sistēmu, jau tagad tiek strādāts," sacīja premjers.

Viņš norādīja, ka līdz ar jaunās vienotās valsts pārvaldes atlīdzības sistēmas ieviešanu situācija jau tagad "lielā mērā ir koriģēta". Vienlaikus tiek veikts darbs pie valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības koncepcijas, kā arī ierēdņu motivācijas sistēmas ieviešanas. "Šie jautājumi noteikti ir darba kārtībā un tiek risināti," uzsvēra Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrība (LVPUFDA) iesniegs Satversmes tiesai prasību atzīt par Satversmei neatbilstošām vairākas Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma pantu daļas.

Kā informēja LVPUFDA priekšsēdētājs Andrejs Jirgensons, iesniegums Satversmes tiesā ir otrais solis cīņā pret nevienlīdzību Latvijā, pirmais bija - vienas dienas bada streiks Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) un Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

"Dažādās valsts iestādēs ir pilnīgi nevienādas sociālās garantijas," iepriekš norādījis Jirgensons. Viņš stāstīja, ka apmēram piecas ministrijas saņem visu, ko atļauj atlīdzības likums, piemēram, bez algas arī piemaksas, prēmijas, medicīnisko apdrošināšanu, piemaksu par aizvietošanu, bet citas nevar atļauties nevienu no šiem atbalstiem. "Citiem darba algu fondu iedod tādu, ka algas pietiek tikai tad, ja kaimiņš saslimst, nomirst, aiziet dekrētā," izteicās Jirgensons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē