Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Premjers neizpratnē par Lietuvas nostāju Rail Baltica projektā

Premjerministram Valdim Dombrovskim (V) ir grūti izprotama Lietuvas pozīcija saistībā ar projekta Rail Baltica īstenošanu.Dombrovskis šodien medijiem atzina, ka Lietuvas pozīcija ir grūti izskaidrojama, kas var novest pie projekta otrās kārtas īstenošanas bremzēšanas. "Attīstības šai problēmai nav," atzina valdības vadītājs.

Viņš informēja, ka patlaban notiek konsultācijas Satiksmes ministriju līmenī un konsultācijas Eiropas Komisijā, lai šo problēmu atrisinātu un Lietuvas rīcību koriģētu. Pats viņš pauda cerības, ka šo jautājumu izdosies atrisināt.Laikraksts Diena jau rakstīja, ka izteiktas bažas par Lietuvas nostāju projekta _Rail Baltica otrās kārtas īstenošanā. Eiropas Parlamenta Konservatīvo un reformistu (ECR) grupu nav apmierinājis, ka Lietuvas satiksmes ministrs Rimants Sinkevičs otrdien, 9.jūlijā, prezentējot Lietuvas Eiropas Savienības prezidentūras prioritātes, nav ievadrunā pieminējis Rail Baltica_ projektu.Kā ziņots, Rail Baltica projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro (880 miljonus latu), bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro (2,56 miljardus latu). Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85% no kopējām šī projekta, ko dēvē par Rail Baltica 2 projektu, izmaksām. 2015.gadā tiks iesniegts finansējuma pieprasījums Eiropas Komisijai, lai 2016.gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē