Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Prezidents: Valdības maiņa nav valsts interesēs

Valdībai pašlaik ir ļoti svarīgi risināmie jautājumi, un šī iemesla dēļ Latvijai ir būtiski, lai darbs netiktu pārtraukts, tāpēc valdības maiņa nav valsts interesēs, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents uzskata, ka valdībai pašlaik ir ļoti svarīgi risināmie jautājumi. "Pirmkārt, nākamā gada valsts budžeta projekts, kurš vēl nav apstiprināts un ir apspriešanas procesā parlamentā. Tāpat ir jāturpina darbs pie iestrādēm vairākās citās jomās - izglītībā, sakārtojot skolotāju atalgojuma sistēmu, bēgļu uzņemšanas jautājumā, valsts robežas sakārtošanā," prezidenta viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses padomnieks Gusts Kikusts.

"Latvijai būtiski, lai darbs šajos jautājumos netiktu pārtraukts, un valdības maiņa nav valsts interesēs," uzskata prezidents.

Kā ziņots, Vienotības līdere Solvita Āboltiņa šodien žurnālistiem stāstīja, ka valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) partijas frakcijas sēdē apliecinājusi gatavību demisionēt, bet neviens frakcijā neuzskata par iespējamu Straujumas demisionēšanu budžeta pieņemšanas laikā. "Ir kaut kādi vēsturiski brīži, kuros tas parasti nenotiek," piebilda politiķe. Viņa uzsvēra, ka frakcija pašlaik uzskata par prioritāti budžeta pieņemšanu.

Taujāta, vai valdības rīcībspēja pašlaik ir apšaubāma un situācija ar investora piesaisti airBaltic to apliecina, Vienotības līdere atbildēja apstiprinoši. Proti, valdība spēj lemt par darba kārtības jautājumiem, bet pašlaik tā nespēj skaidrot sabiedrībai dažādus jautājumus, uzskata politiķe.

Straujuma ir uzsvērusi, ka jautājuma par demisiju darba kārtībā neesot. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē