Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Stradiņa slimnīca: Atalgojums nav adekvāts mediķu darba apjomam

Rīgas lielākajās slimnīcās ārstu vidējais atalgojums svārstās no 717 līdz 800 latiem pirms nodokļu nomaksas, savukārt aprūpes personāla vidējais atalgojums mēnesī pirms nodokļu nomaksas ir 449 līdz 500 latu liels.

Vidējais atalgojums mēnesī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem sastāda 800 latus pirms nodokļu nomaksas, aprūpes personālam jeb māsām tie ir 500 lati mēnesī, savukārt aprūpes atbalsta personāla vidējais atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir 300 latus liels, portālam Diena.lv pastāstīja Stradiņa slimnīcas preses sekretāre Ieva Lapsa.

Aptaujājot darbiniekus, jāsecina, ka atalgojums nav adekvāts darba apjomam, ar kādu medicīnas personālam jāsaskaras ik dienas, uzsvēra I. Lapsa. Tāpēc šobrīd tiek vērtēta atalgojuma sistēma slimnīcā, lai meklētu iespējas darba efektivitātes un personāla atalgojuma paaugstināšanai.

Nedaudz zemāks vidējais atlagojums ir Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcas medicīnas personālam. Austrumu slimnīcas ārstu vidējais atalgojums šī gada aprīlī bijis aptuveni 717 lati pirms nodokļu nomaksas, savukārt ārstniecības un pacientu aprūpes personāla jeb māsu, laborantu un radiologu asistentu vidējais atalgojums bijis 449 lati "uz papīra".

Savukārt Austrumu slimnīcā strādājošais ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personāls jeb sanitāri un medicīnas fiziķi aprīlī saņēmuši vidēji 301 latu pirms nodokļu nomaksas.

Kā portālam Diena.lv sacīja Austrumu slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa, medicīnas darbinieki gaida un priecātos par atalgojuma palielinājumu – tas ir apliecinājies ne reizi vien, kad ir bijušas diskusijas par slimnīcas un tās sniegto pakalpojumu kvalitātes attīstības jautājumiem.

"Šajās diskusijās medicīniskais personāls nereti norāda uz to, ka atalgojuma apmērs neatbilst darba apjomam - pieaugošajam pacientu skaitam, un darba kvalitātei," portālam Diena.lv uzsvēra D. Kārkliņa.

Tiesa gan, šobrīd Austrumu slimnīcai nav iespēju paaugstināt personāla atalgojumu, jo slimnīca par tās sniegtajiem pakalpojumiem nesaņem atbilstošu samaksu – parādā paliek gan pacienti, gan arī valsts piešķirtais finansējums nesedz reālās ārstniecības pakalpojumu izmaksas, sacīja slimnīcas pārstāve.

Kā vēstīts, asu sabiedrības diskusiju par to, kas notiek Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļā, uzjundījis slimnīcas teritorijā atrastais pacienta līķis. Tur strādājošie darbinieki Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma atzinuši, ka nodaļa ir pārpildīta, uzņemot piecas reizes vairāk pacientu, nekā ļauj telpas un darbaspēks. Turklāt nereti slimnīcas aprūpes personālam nākas strādāt pat divās, trīs darba vietās, lai varētu ko nopelnīt, vēstījusi Panorāma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē