Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Straujuma: Kolīdz ministru amata kandidāti būs zināmi, SAB sāks priekšizpēti

Kolīdz būs zināmi jaunās valdības ministru amata kandidāti, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) varēs veikt priekšizpēti par šiem cilvēkiem, aģentūrai LETA teica demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa gan patlaban atturējās prognozēt, vai būs kādi sarežģījumi ar pielaižu piešķiršanu, jo nav zināms kandidātu saraksts. "Šobrīd SAB nav nemaz, ko vērtēt," teica valdības vadītāja. Tiklīdz tāds saraksts būs, birojs varēs sākt darbu.

Arī pirms viņas otrās valdības kandidātiem tika veikta zināma priekšpārbaude, un SAB sniedzis Straujumai zināmu informāciju. Arī tad, kad tiks nosaukti potenciālie ministri, visticamāk, premjera amata kandidāts tiksies ar SAB, lai saņemtu priekšinformāciju par viņiem, prognozēja politiķe.

Pielaides gan netiks apstiprinātas īsā laikā - līdz valdības izveidošanai, bet SAB var premjerministram sniegt informāciju, kur varētu būt problēmas. "Manā valdībā bija visai ātri, atskaitot ministru [Gunti Belēviču], kuram bija plaša uzņēmējdarbība un bija nepieciešama plašāka izvērtēšana," viņa atgādināja. Pašreizējiem ministriem pielaide valsts noslēpumam ir un vēl arī Saeimas deputātiem tāda ir, viņa piebilda. Ja parādīsies plaša uzņēmējdarbība, protams, būšot atkal nepieciešama padziļināta pārbaude.

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas abu valdību laikā atsevišķiem ministriem bijušas problēmas ar pielaides saņemšanu valsts noslēpumam. Pielaidi nesaņēma kādreizējā tieslietu ministre Baiba Broka, problēmas bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (NA), savukārt šajā valdībā plašāku rezonansi guva pielaides piešķiršana veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS), kuram SAB sākotnēji piešķīra pielaidi uz noteiktu termiņu un pēc tam pagarināja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē