Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Straujuma: Pirmā prezidentūra ir īpaša

Latvijai kā mazai valstij pirmā prezidentūra ir īpaša, tāpēc uz to raugos ar cerību, ka tai būs kāds rezultāts, ceturtdien intervijā Latvijas Radio atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Straujumai personīgi Latvijas prezidentūra ES Padomē nozīmē darbu, taču viņai ir prieks par Latviju. Runājot par būtiskākajiem aspektiem prezidentūras laikā Straujuma norādīja, ka svarīgs ir saturs, jo ir bijušas tādas prezidentūras, kurām nav bijis nekāda rezultāta.

"Ja mēs visi kopā kā komanda, visi Latvijas cilvēki parādīsim sevi pozitīvi un būsim veiksmīgi ES prezidentūrā, man būs liels prieks," sacīja Straujuma.

Prezidentūras pasākumu  un gatavošanās kopējā tāme ir aptuveni 70 miljoni eiro, un pēc finansistu aprēķiniem aptuveni tāds būs arī Latvijas ekonomikas ieguvums no prezidentūras – nodokļu veidā, iegūs arī viesnīcas un ēdināšanas sektors, un, iespējams, kāds, kas apmeklēs Latviju prezidentūras pasākumu laikā, gribēs arī atgriezties.  

Tāpat Straujuma atzina, ka ir vairāki jautājumi, kuros dalībvalstīm ir atšķirīgi viedokļi. "Piemēram, par kvotu noteikšanu valstīm finansējuma saņemšanai, kā arī par ekonomiski neefektīviem projektiem, vai tādi ir pieļaujami, vai izslēgti. Bez tehniskajiem aspektiem, ir arī tādi konceptuāli jautājumi," atzīmēja Straujuma.

Viņa uzsvēra, ka Junkera investīciju plāns ir plāns kreditēšanas atdzīvināšanai Eiropā. "Tās būs garantijas kredītiem, tādiem kredītiem, kurus bankas bez papildus garantijām nav gatavas izsniegt. Manuprāt, tas ir īstākais kreditēšanas atdzīvināšanas plāns," uzsvēra Straujuma.

Jau vēstīts, ka Junkera plāna ieviešana šogad pirmajā pusgadā ir Latvijas prezidentūras ES Padomē viena no galvenajām prioritātēm.  Eiropas gada attīstībai mērķis ir informēt sabiedrību par ES un nacionālo attīstības sadarbību politiku, tās rezultātiem, kā arī skaidrot tās nozīmi un ieguvumus visām iesaistītajām pusēm. Plāns paredz, ka ES ekonomikai laika posmā no 2015.līdz 2018.gadam tiktu piesaistītas investīcijas vismaz 315 miljardu eiro apmērā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē