Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ulmanis: Nešaubos, ka Bērziņš tiktu ievēlēts otrreiz

Ja pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš nāktu klajā ar skaidru un noteiktu paziņojumu par savu kandidatūru, viņš, visticamāk, tiktu ievēlēts otrreiz, intervijā LNT piektdienas rītā pauda pirmais atjaunotās Latvijas prezidents Guntis Ulmanis. "Ja prezidents nāktu klajā ar paziņojumu, ka viņš ir gatavs turpināt darbu un kandidēt, tad gandrīz nešaubos par to, ka viņš arī tiktu ievēlēts," uzskata Ulmanis.

Eksprezidents norādīja, ka Bērziņam ir "gan pieredze, gan pietiekamas zināšanas, gan arī pavadīts laiks [amatā – red.], kura laikā apgūti daudzi citi jautājumi. Neredzu arī, ka koalīcijas partijām būtu kādi nopietni argumenti, kāpēc pašreizējam prezidentam neturpināt darbu. Neesmu dzirdējis nevienu nopietnu kritisku uzstāšanos vai diskusiju, kurā partijas pateiktu savu viedokli".Kamēr partijas, pēc Ulmaņa vārdiem, Bērziņa darbu publiski nekritizē, to itin bieži dara sabiedrība, dažādi eksperti, nesaudzīgi izteikties atļāvās arī eksprezidents Valdis Zatlers. Ulmanis uzsvēra, ka kritika būs jebkurā gadījumā, turklāt tā ir nepieciešama. "Tas, ka prezidentu vai premjeru kritizē, ir tikai pozitīvi. Tikai kritizēdami, mēs viņus varam izvest cauri tām problēmām, lai viņi labāk varētu strādāt," norādīja eksprezidents. Viņš arī uzsver, ka prezidentam Bērziņam vairs nevajadzētu vilcināties ar paziņojumu par savu kandidēšanu vai nekandidēšanu, lai izbeigtu visas spekulācijas par šo jautājumu. "Tas nevienam nav izdevīgi, ka politiķi tērē savu intelektuālo resursu, ja tāds ir, nevajadzīgām diskusijām," skaidroja Ulmanis.Taujāts par teju katru prezidenta priekšvēlēšanu perioda "karsto tematu" - tautas vēlētu prezidentu un ievēlēšanas kārtību vispār -, Ulmanis norādīja, ka nav nepieciešams neko mainīt. "Mana un visu pārējo prezidentu prakse rāda, ka ir pietiekami daudz iespēju. Varas funkcijas un Satversme strādā, attiecības starp parlamentu, valdību un prezidentu ir sabalansētas daudzu gadu garumā. Vienā jaukā brīdī to nomainīt tikai ar labām cerībām, ka uzreiz parādīsies kāds ģēnijs, kas šīs funkcijas piepildīs, tas nebūs... Iespējas nākt talantīgiem valsts vadītājiem ir arī pie šīm funkcijām," uzsvēra Ulmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē