Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ulmanis: Politisko tirgu Latvijā vada Lembergs

Politisko tirgu Latvijā vada Aivars Lembergs, intervijā par Valsts prezidenta ievēlēšanas procesu Latvijas Televīzijai norādīja eksprezidents Guntis Ulmanis."Politiskais tirgus [prezidenta vēlēšanu kontekstā] jau notiek. Politisko tirgu vada, ja man atļauts tā teikt, Aivars Lembergs, un tas nevienam nav noslēpums.

Varam tikai apskaust Lemberga kungu par viņa milzīgajām darba spējām un enerģiju. Pie visas kritikas, ko runājam par Lembergu, citiem politiķiem būtu jāmācās, cik ļoti cieši ir jāieķeras politiskajā pīrāgā un jācīnās par savu vietu, pozīciju, un tām interesēm, ko Lembergs pārstāv," pauda eksprezidents.Ulmanis uzskata, ka pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa lēmums atkārtoti nekandidēt viesis skaidrību. "Tas lauciņš, kurš parasti ir tīts miglā, nu ir pilnībā atbrīvots. Bērziņa kungs ir izdarījis savu, ko es atzīstu par nepareizu, soli. Ar to pieredzi, ko viņš ieguvis četru gadu laikā, politiķim ir jācīnās un sava vieta jānotur līdz tam brīdim, kamēr patiešām visas iespējas ir izsmeltas. No otras puses labi ir tas, ka ir parādījušies spēcīgi kandidāti," klāstīja Ulmanis. Viņaprāt, par prezidenta amatu notiks pozitīva cīņa Latvijas vēstnieka NATO Māra Riekstiņa, Eiropas Parlamenta deputāta Arta Pabrika (Vienotība), aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS), Nacionālās apvienības virzītā Egila Levita un Latvijas Universitātes rektora Mārča Auziņa starpā. Personīgi Ulmanis par kandidātu numur viens uzskata Riekstiņu. Vienlaikus eksprezidents pauda šaubas, ka uz prezidenta amatu atkārtoti varētu pretendēt Vaira Vīķe-Freiberga. Taujāts, vai gadījumā, ja viņam tiktu piedāvāts kandidēt, viņš piekristu, Ulmanis atbildēja: "Es korekti atteiktos. Katram ir savs laiks."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē