Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Viņķelis: Demokrāti argumentēti demonstrē, ka Obama spēj tikt galā ar problēmām

Pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas realizētās reformas daudziem likušas vilties salīdzinājumā ar tiem solījumiem, kas iepriekšējās vēlēšanās ar viņu tika saistītas, uzskata ārpolitikas eksperts Pēteris Viņķelis, norādot, ka vienlaikus jāatceras, ka tā ekonomikas krīze un dramatiskais stāvoklis, ko B.Obama saņēma mantojumā bija arī iepriekšējo, tostarp arī republikāņu administrāciju nopelns.

"Līdz ar to, sadalīt atbildību ir grūti. To redzējām arī pēdējo nedēļu laikā notikušajos kongresos, kur republikāņi apgalvoja, ka Obama nav izdarījis pietiekami daudz, kamēr demokrāti ar Klinotonu priekšgalā argumentēti demonstrēja, ka Obama ir spējis apturēt kritumu un nodrošināt jaunas darba vietas. Viena liela lieta, ko amerikāņi atcerēsies būs arī veselības reforma. Pasaulē neviens nestrīdējās, ka šī sistēma bija neefektīga, dārga un neilgtspējīga. Reformas bija cienījams mēģinājums to mainīt, lai gan tas nav pilnībā izdevies", sacīja Diena.lv aptaujātais ārpolitikas eksperts.

Kopumā Viņķelis uzsvēra, ka Obama diezgan droši tiks pārvēlēts uz otro termiņu. Par to liecinot arī tie rādītāji, kuros cilvēki balso, uz spēles liekot savu naudu. Šajos totalizatoros Obamam ir pārsvars pār viņa republikāņu konkurentu Mitu Romniju. "Es sliecos ļoti uzmanīgi raudzīties uz tiem rādītājiem, kur cilvēki liek savu naudu, un man šķiet, ka tas tomēr ir zināms rādītājs", sacīja Viņķelis, piebilstot, ka cīņā par prezidenta amatu  republikānim M.Romnijam tomēr esot arī daudz tēla problēmu.

Atgādinām, ka Baraks Obama ceturtdien pieņēma Demokrātu partijas nomināciju prezidenta amatam, uzrunā demokrātu nacionālajā konventā aicinot viņam piešķirt vēl četrus gadus Baltajā namā. Viņa pretinieks cīņā par ASV prezidenta amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās būs republikāņu partijas pārstāvis Mits Romnijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē