Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

75% cilvēku būtiskākais darbā ir labs finansiālais novērtējums

Lai darbā būtu laba pašsajūta, būtiskākais ir par paveikto saņemt gana labu finansiālo novērtējumu. Tā uzskata lielākā daļa jeb 75% Dienas un Snapshots veiktajā aptaujā uzrunāto Latvijas iedzīvotāju.

Otrs būtiskākais kritērijs, pēc kā vērtēt savu labsajūtu darbā, ir laba attieksme no vadības puses, trešo un ceturto vietu dala forši darba kolēģi un darbavietas stabilitāte. Bet Top 5 noslēdz interesants darba saturs. 38% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka viņiem no svara ir arī karjeras izaugsmes iespējas, 15% - ka nepieciešami arvien jauni izaicinājumi. Interesanti, ka tie darbā būtiskāki ir vīriešiem (19% pret 12% dāmu), savukārt, runājot par algu, priekšniecības attieksmi un kolēģu kolektīvu, sievietes šīs kvalitātes kā svarīgas akcentējušas biežāk nekā stiprais dzimums. Darbavietas stabilitāte, interesanti darba pienākumi un karjeras izaugsme, pēc aptaujas rezultātiem spriežot, ir svarīgāka krievu vai citas tautības pārstāvjiem nekā latviešiem. Tas pats sakāms arī par attieksmi pret atalgojumu. Labu algu augstāk vērtē arī cilvēki vecumā līdz 39 gadiem, bet pēc tam tās nozīme samazinās. Arī karjeras iespējas nozīmīgākas ir jauniešiem, bet, gadiem ritot, cilvēku uztverē kļūst mazsvarīgākas.

1% aptaujāto šoreiz iekļāvušies atbilžu kategorijā «cits», kur pauž, ka justos labi jau pat tad, ja viņiem darbs vispār būtu, daži uzsver, ka no svara ir ne vien atalgojuma lielums, bet arī savlaicīga tā izmaksa, tāpat darba vide un atrašanās vieta, paša spēju atbilstība veicamajam darbam un patika pret to. Tāpat pavisam cita motivācija ir tiem, kas ir sava uzņēmuma īpašnieki - paši sev saimnieki un darba devēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas