Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vienotība varētu atturēties balsojumā par Rasnača demisiju

Vienotības frakcija plāno atturēties balsojumā par demisijas pieprasījumu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (NA).

Vienotības frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis gan pagaidām atturējās žurnālistiem paust frakcijas lēmumu.

Vispirms šis jautājums tikšot pārrunāts koalīcijas frakciju pārstāvju iknedēļas sanāksmē.

Tikmēr vairāki politiķi pauda, ka Vienotības frakcijas vairākums balsojumā atturēsies. Atsevišķiem politiķiem varētu būt arī atšķirīga nostāja.

Ja Vienotība balsojumā atturēsies, bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) balsos pret demisijas pieprasījumu, tad Rasnačs, visticamāk, saglabās savu amatu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Vienotība šo jautājumu saista arī ar nacionālās apvienības pozīciju bēgļu jautājumā.

Kā ziņots, ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram izteica opozīcijas partija Saskaņa. Skaidrojot šo ierosinājumu, deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa) iepriekš norādīja, ka Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un viņš ir jāatlaiž. "Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā," sacīja deputāts.

Iepriekš vairāki koalīcijas deputāti neoficiāli pieļāva iespēju nepiedalīties balsojumā par Rasnača demisijas pieprasījumu.

Savu nostāju par tieslietu ministra demisijas pieprasījumu Vienotība plāno pieņemt šodien frakcijas sēdē. Šodien viedokli varētu formulēt arī divas opozīcijas frakcijas - Latvijas Reģionu apvienība un No sirds Latvijai.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pārrunāja šo priekšlikumu valdes sēdē un atzina, ka politiskajam spēkam nav iebildumu pret ministra darbu. Tātad ZZS neredz nepieciešamību prasīt Rasnača demisiju, iepriekš teica ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas