Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Apstiprina oficiālos vēlēšanu rezultātus; Saskaņa sūdzēsies tiesā

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) trešdien sēdē apstiprināja oficiālos 12. Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Arī saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem mandātu sadalījums partijām palicis nemainīgs. Kā jau iepriekš ziņots vēlēšanās uzvarējusi partija Saskaņa iegūstot 24 deputātu vietas, Vienotība - 23, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) - 21, Nacionālā apvienība VL!-TBLNKK (NA) - 17.

Piecu procentu barjeru pārvarēja arī Latvijas Reģionu apvienība (LRA), kura Saeimā ieguvusi astoņus deputāta mandātus, bet partija No sirds Latvijai (NSL) - septiņus.

Arī Saeimā ievēlēto deputātu saraksts ir palicis nemainīgs; sarakstu var aplūkot šeit. Vēlēšanās kopā piedalījās 913 491 jeb 58,85% no balsstiesīgajiem. Uz deputātu vietām 12. Saeimā kandidēja 1156 pretendenti no 13 partijām. 

Tikmēr Saskaņas līderis Nils Ušakovs jau paziņojis, ka piektdien partijas pārstāvji iesniegs sūdzību Augstākajā tiesā saistībā ar vēlēšanu rezultātiem. "Pēdējo divu nedēļu laikā mūsu speciālisti savāca pierādījumus par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu par labu Vienotībai - minimums 20 vēlēšanu iecirkņos un minimums 2000 balsu," skaidro politiķis.

Jau vēstīts, ka, pamatojoties uz Vienotības Viļānu nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesniegumu par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu Dzintara Zaķa labā, Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu.

Šobrīd iesākti 7 kriminālprocesi par iespējamu balsu pirkšanu 12. Saeimas vēlēšanās. Savukārt Cimdars par balsu pirkšanas gadījumiem atbildēja, ka tas ir jāizmeklē, taču tā neesot CVK kompetence. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas