Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bērnu slimnīca plašāk piedāvā izmantot attālinātās konsultācijas

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) ir palielinājusi attālināto konsultāciju kapacitāti, lai līdztekus jau pieejamajai hronisko saslimšanu pacientu konsultēšanai no 25.oktobra attālinātas pediatra konsultācijas sniegtu arī akūtu saslimšanu gadījumos.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību pārstāve Līga Andžāne, terciārā līmenī strādājošie BKUS speciālisti sniegs atbalstu arī citiem profesionāļiem, piemēram, ģimenes ārstiem un reģionālo slimnīcu speciālistiem, lai nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību bērniem.

"Jau pirms gada, palielinot attālināto konsultāciju pieejamību pirmoreiz, pieredzējām, cik būtiski tas uzlabo pacientu pieredzi, īpaši iedzīvotājiem no attālākiem Latvijas reģioniem. Tāpēc, stiprinot Bērnu slimnīcas vadošo lomu bērnu veselības aprūpē Latvijā un sekojot zināšanu pārvaldes labās prakses principiem, mūsu speciālisti ir gatavi atbalstīt ne tikai pacientus un viņu ģimenes, bet arī nozares kolēģus. Esam gatavi nodrošināt konsultatīvu palīdzību, tostarp attālinātus konsilijus un apmācības, lai efektīvi izmantotu uzkrāto pieredzi un sniegtu palīdzību bērniem visā valstī," sacījis slimnīcas vadītājs Valts Ābols.

Ņemot vērā arvien pieaugošo nepieciešamību sniegt atbalstu ar Covid-19 inficēto bērnu uzraudzībā un ārstēšanā, BKUS speciālisti izstrādājuši rekomendācijas ģimenes ārstiem par pacientu uzraudzību akūta Covid-19 gadījumā. Tāpat Bērnu slimnīcā pieejamas ambulatoras konsultācijas Covid-19 pārslimojušo pacientu uzraudzības programmā jeb post-Covid programmā.

Drīzumā tiek solītas klīniskās rekomendācijas ģimenes ārstiem par bērnu uzraudzību pēc pārslimotas SARS-CoV-2 infekcijas un ilgtermiņa Covid-19, lai, sekojot pacienta atveseļošanās procesam, ģimenes ārsti un vecāki zinātu, kādos gadījumos bērns ir jāpiesaka ambulatorai konsultācijai Bērnu slimnīcā, lai multidisciplināra ārstu komanda atkārtoti izvērtētu bērna veselības stāvokli.

Ja akūtas saslimšanas gadījumā nepieciešama attālināta pediatra konsultācija, no 25.oktobra vecāki tai var pieteikties, zvanot pa tālruni 80708866 darba laikā, bet brīvdienās un svētku dienās pa tālruni 67536708. Zvanu centra darbinieks reģistrēs bērna datus, un pēc pirmās iespējas tuvāko 24 stundu laikā ar vecākiem sazināsies pediatrs.

Citās iestādēs strādājošie ārsti Bērnu slimnīcas pediatra konsultāciju var saņemt telefoniski, zvanot pa tālruni 25680015, vai rakstiski, sūtot e-pastu uz "[email protected]".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas