Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Daugavas stadions atņem naudu Murjāņiem

Divas dienas pirms tam, kad oficiāli vajadzēja paziņot publiskā iepirkuma rezultātus par to, kurš rekonstruēs Murjāņu Sporta ģimnāziju, valdība nospieda stopkrānu, sakot, ka piešķirto līdzekļu izmantošana ir jāpārplāno. Nākamnedēļ Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) Ministru kabinetā ir jāiesniedz jauns ziņojums par līdzekļu izmantošanu jaunatnes sporta attīstībai, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Vēl jo savdabīgāk šāds lēmums izskatās uz tā fona, ka pie skolas renovācijas projekta gan speciālisti, gan ministrijas pārstāvji strādājuši pēdējos divus gadus. Apstiprinot 2014. un tuvāko gadu budžeta ietvaru, valdība šim nolūkam piešķīra septiņus miljonus eiro. Kā Dienai norāda ģimnāzijas direktors Ēvalds Goba, nauda jau tagad atrodas valsts kasē skolas kontā. Tā jau ir sadalīta pa mēnešiem atbilstoši plānotajai projekta gaitai. Problēmas sākās brīdī, kad IZM pārstāvji pieprasīja papildu 6,5 miljonus manēžas būvniecībai. Valdība tam nepiekrita, turklāt pieprasīja ministrijai pārplānot šim gadam piešķirto finansējumu, daļu novirzot citiem mērķiem sporta attīstībai. Tiek runāts, ka daļu no naudas, kas jau bija apstiprināta Murjāņu Sporta ģimnāzijai, plānots ieguldīt Daugavas stadiona sagatavošanai XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

IZM pārstāve Ulrika Auniņa-Naumova atklāj, ka, pat atmetot dārgākās ieceres, lai veiktu skolas renovāciju, rekonstrukciju un siltināšanu, vēl ir vajadzīgi vairāk nekā trīs miljoni eiro. "Mēs jau norādījām, ka, neveicot rekonstrukciju, būs jāpieņem lēmums par skolas slēgšanu. Valdība uzņemas lielu atbildību, pieņemot šādus lēmumus," norāda Auniņa-Naumova.

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) pilnībā noliedz, ka Murjāņu Sporta ģimnāziju varētu slēgt. 

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Daugavas stadions atņem naudu Murjāņiem ceturtdienas, 17.aprīļa, laikraksta Diena 8.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas