Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Dombrovskis atkāpjas no amata - VIDEO

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis trešdien, 27.novembrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. Premjers sacīja, ka atkāpjas no amata, ņemot vērā Zolitūdes traģēdiju un to, ka valstī nepieciešama valdība, kas spēj risināt pašreizējo situāciju.

Plkst.16 sasaukta premjera preses konference.Savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš 4.decembrī sasaucis Nacionālās drošības padomes sēdi, kurā tiks runāts par Zolitūdes traģēdiju.Tikšanās ilga aptuveni pussotru stundu. Noprotams, ka Valsts prezidents aicinājis premjeru uzņemties politisko atbildību par traģēdiju. "Es aicinu visus, kas skatās nākotnē izvērtēt savu atbildību un attiecīgi rīkoties," teica Bērziņš."Ņemot vērā Zolitūdes traģēdiju un visus ar to saistītos apstākļus, ņemot vērā, ka patlaban ir nepieciešama valdība, kas bauda skaidru Saeimas vairākuma atbalstu, kas spēj risināt to situāciju, kas ir izveidojusies valstī, paziņoju par savu atkāpšanos no Ministru prezidenta amata, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju," skaidroja Dombrovskis.Premjers pateicās iedzīvotājiem par atbalstu, kas saņemts ekonomiskās krīzes pārvarēšanas laikā, kā arī atvainojās par lietām, kas nav izdevušās. "Uzskatu, ka tiešām pašreiz ir vajadzīga jauna valdība, kurai ir vajadzīgs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēj risināt pašreiz valstī esošās problēmas."

Dombrovskis bijis visilggadīgākais Ministru prezidents pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, kā arī ilgākais demokrātiskā ceļā ievēlētais premjers valsts vēsturē. Ivara Godmaņa premjerēšanas rekordu viņš pārspēja šā gada 30.augustā, kad amatā bija pavadījis 1633 dienas.







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas