Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Izveidota komisija Stradiņu valdes priekšsēdētāja atlasei

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, kura ir arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas kapitāla daļu turētāja, izveidojusi nominācijas komisiju, kas būs atbildīga par valdes priekšsēdētāja kandidātu atlases procesu, aģentūru LETA informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Par nominācijas komisijas vadītāju apstiprināta VM valsts sekretāres vietniece Egita Pole, par valdes locekļiem - ministrijas Administratīvā departamenta Personāla nodaļas vadītāja Zane Fogelsone-Klodāne un VM vecākais eksperts Kārlis Ketners.

Savukārt novērotāja statusā ar padomdevēja tiesībām apstiprināts Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis. Novērotāja statusā tiks apstiprināts arī Stradiņa slimnīcas profesoru nominētais pārstāvis.

Nominācijas komisijas uzdevums ir definēt izvirzāmos atlases kritērijus, pamatojoties uz valdes locekļiem nepieciešamo kompetenču izvērtējumu, noteikt kandidātu atbilstības novērtēšanas kārtību un veikt citus nepieciešamos pienākumus.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs pirmdien preses konferencē paziņoja, ka līdzšinējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits zaudējis viņa uzticību. Tika plānots, ka tajā pašā dienā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sanāksmē, iespējams, tiktu izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata. Tomēr Šmits šajā sanāksmē slimnīcas kapitāldaļu turētājam iesniedza atlūgumu.

Zvidriņa šajā preses konferencē norādīja, ka atbrīvot Šmitu no amata plānots tāpēc, ka ir dažādas neskaidrības ar slimnīcas finanšu plūsmu, kā arī problēmas ar jaunā korpusa būvniecību.

Pats Šmits gan pauda, ka finanšu situācija slimnīcā ir laba, un norādīja, ka viņam laikam ir jāsakārto profesionālās attiecības ar kapitāldaļu turētāju.

Pirms Šmits iesniedza atlūgumu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) žurnālistiem paziņoja, ka neatbalsta veselības ministra rīcību saistībā ar Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja iespējamo atbrīvošanu no amata. VM prasītais finanšu pārskats par slimnīcu tika iesniegts pirmdien no rīta, premjerministri Laimdotu Straujumu veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) informējis plkst.11, savukārt plkst.12 sasaukta preses konference, iepriekš neinformējot Šmitu par savu lēmumu, norādīja valdības vadītāja.

Straujuma lūgusi veselības ministram skaidrot valdes locekļu rotāciju Latvijas slimnīcās. Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga aģentūrai LETA pastāstīja, ka Belēvičam ar rezolūciju lūgts sniegt skaidrojumu par slimnīcu valdes locekļu iecelšanas atbilstību instrukcijai, kas jāievēro šādos gadījumos. Ministram atbilde jāsniedz līdz 17.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas