Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunajā mācību gadā mācības skolā uzsāks vairāk nekā 220 tūkstoši skolēnu

Jaunajā mācību gadā vispārējās izglītības iestādēs mācības uzsāks 220 051 skolēni, tai skaitā 21 584 pirmklasnieks, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotie provizoriskie dati.

Vispārējā izglītībā mācību procesu pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs skolēniem nodrošinās 25 968 pedagogi.

Jaunajā mācību gadā darbu uzsāks 563 pašvaldību vispārējās izglītības iestādes, no tām 36 sākumskolas, 254 pamatskolas, 231 vidusskola un valsts ģimnāzija, kā arī 39 speciālās izglītības iestādes, divas ar iespēju iegūt arī profesionālo pamata vai vidējo izglītību un viena vakara (maiņu) un neklātienes vidusskola. Vispārējā izglītībā 1.septembrī durvis vērs arī 72 privātās izglītības iestāde.

Prognozējams, ka profesionālajā izglītībā 2023/2024. mācību gadā izglītojamo skaits saglabāsies iepriekšējā līmenī, aptuveni 28 tūkstoši un jauno mācību gadu pirmajā kursā 54 profesionālās izglītības iestādēs uzsāks ap 10 tūkstošiem audzēkņu, liecina IZM provizoriskie dati.

Jauno mācību gadu no jauna uzbūvētā skola durvis vērs Ogres Valsts ģimnāzija, bet pilnībā pārbūvētas – Jēkabpils Valsts ģimnāzija, Kuldīgas Centra vidusskola, Valmieras Valsts ģimnāzija un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola. Ērta un mūsdienīgi iekārtota mācību vide šajās skolās tagad pieejama, noslēdzoties modernizācijas projektiem, kas īstenoti ar Izglītības un zinātnes ministrijas administrēto Eiropas Savienības (ES) fondu programmas atbalstu.

Ar ES fondu atbalstu tiek modernizēta mācību vide 38 pašvaldību 95 vispārējās izglītības iestādēs, kur izglītību iegūst vairāk nekā 46 tūkstoši skolēnu. Kopumā skolu modernizācijā no ES fondu, valsts un pašvaldību līdzekļiem investējot vairāk nekā 367 miljonus eiro. Projekta ietvaros ir veikta jaunu skolu ēku būvniecība, ēku un telpu modernizācija, izveidoti moderni dabaszinātņu kabineti un mācību laboratorijas, dienesta viesnīcu, sporta zāļu, stadionu izbūve un modernizācija, kā arī veikti ieguldījumi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanā un aprīkojumā.

Skolu infrastruktūras modernizācijas projekti jaunajā mācību gadā turpinās Jēkabpilī, Madonā, Talsos un Bauskā, kā arī Rīgas, Kuldīgas profesionālās izglītības iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas