Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jaunajam Rīgas teātrim vēl labu laiku nāksies sēdēt uz koferiem

Iecere Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas remonta laikā teātra darbību pārcelt uz bijušajām Tabakas fabrikas (TF) telpām Miera ielā 58a ir spēkā, tomēr termiņi, kad tas varētu notikt, vairākkārt mainīti. Teātris ir gatavs sākt pārcelšanos, kad vien būs iespējams, un šobrīd izskatās, ka tas notiks 2016.gada vasarā.

Savukārt Lāčplēša ielas ēkas rekonstrukciju pabeigt plānots divus gadus vēlāk – 2018.gadā. Gan TF, gan Lāčplēša ielas ēkas rekonstrukciju organizē AS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), un šie objekti ir tās prioritāšu sarakstā. Uzņēmuma pārstāve Daiga Laukšteina Dienai pastāstīja, ka pēc atklāta konkursa sākta sarunu procedūra ar diviem pretendentiem, kuru kvalifikācija atbilda nolikuma prasībām. "Pēc atkārtotām sarunām ir saņemti abu pretendentu finanšu piedāvājumi būvniecības darbiem. Šobrīd norisinās piedāvājumu izvērtēšana, un nav pieņemts lēmums par būvdarbu līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu kādam no pretendentiem," norādīja Laukšteina. Paredzamais būvdarbu izpildes laiks paliek nemainīgs, un tas ir 10 mēneši no būvatļaujas saņemšanas dienas. Jau iepriekš atzīts, ka Tabakas fabrikas pielāgošana JRT vajadzībām kavējas iepirkuma procedūras dēļ – neviens no astoņiem potenciālajiem būvniekiem sākotnēji nebija spējis iekļauties pārbūvei atvēlētajos 2,6 miljonos eiro.Būvprojekta izstrādi veica SIA Belss. Arī Tabakas fabrikas ēkā, kas tiks pielāgota JRT vajadzībām uz pagaidu laiku, būs lielā un mazā skatītāju zāle, kamerzāle un tiks nodrošinātas mēģinājumu zāles, aktieru, režisoru, pārējā teātra personāla telpas, dekorāciju noliktavas, darbnīcas un citas teātrim nepieciešamās telpas. Savukārt JRT ēkas Lāčplēša ielā 25 projekta izstrādi veic Zaigas Gailes birojs un partneri, un plānots, ka 2015.gada oktobrī tiks saņemts akceptēts JRT būvprojekts. Tam sekos iepirkums būvniecības darbu veicēja izvēlei, bet pēc tam tiks sākti būvdarbi, ko plānots pabeigt 2018.gadā. Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 3.februāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas