Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kariņš uzsver paveicamo drošības, izglītības, enerģētikas un citās jomās

Nākamajai valdībai jāveic uzlabojumi drošības, izglītības enerģētikas, konkurētspējas veicināšanas un dzīves kvalitātes nodrošināšanas jomā, šodien debatēs Saeimā teica pašreizējais Ministru prezidents, jaunās valdības vadītāja amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV).

Pašreizējais valdības vadītājs atzīmēja Krievijas veiktā kara ietekmi uz enerģijas cenu pieaugumu, kas noveda pie inflācijas citās jomās un tagad arī ekonomikas piebremzēšanās.

Jebkura krīze ir iespēja, lai pārkārtotu savu tautsaimniecību, lai Latvijā būtu labklājība, lai cilvēkiem patiktu dzīvot Latvijā, lai daudzi redzētu savu nākotni mūsu valstī, uzsvēra premjera amata kandidāts.

Kariņš pauda, ka jāstrādā daudzās "frontēs" vienlaikus, tajā skaitā, īstenojot mērķi, lai cilvēki izjūt drošību. Tas nozīmē, ka likuma varai ir jābūt pārākai par visu, ka varam paļauties uz likumu ievērošanu, nevis, ka procesus noteiktu kādas pazīšanās vai nezināmas ietekmes, skaidroja premjers.

Militāro drošību veido gan Latvijas dalība NATO, gan arī mums pašiem vairāk jāspēj paļauties uz sevi, attīstot savas spējas, norādīja "Jaunās vienotības" (JV) līderis. Tāpat jāstiprina civilā aizsardzība, policisti, robežsargi un ugunsdzēsēji, pauda politiķis.

Enerģētikā jāizmanto vēja un saules enerģija, kā arī jāpanāk konkurētspējīga cena elektrībai, kāpinot elektrības ražošanas apjomus, lai no elektrības importētājas Latvija kļūtu par elektrības eksportētāju, norādīja Ministru prezidenta amata kandidāts.

Konkurētspējas jomā jāizveido investīcijām draudzīga vide, jākāpina eksporta apjoms ekonomikā, īpaši - augsta līmeņa tehnoloģiju jomā -, kas nozīmē iespēju daļai iedzīvotāju saņemt lielas algas, pauda Kariņš. Tas ir cieši saistīts ar izglītību, jo, lai cilvēki varētu strādāt augsta līmeņa tehnoloģiju sfērā, viņiem jābūt profesionāliem, skaidroja premjers.

Dzīves kvalitātes jomā kopumā jānodrošina kvalitatīva veselības aprūpe, jo kvalitāte ir svarīgākais nosacījums, pat ja pēc medicīnas pakalpojumu saņemšanas nāktos vairāk laika pavadīt ceļā, secināms no JV politiķa paustā. Tāpat jārada apstākļi, lai ģimenes vēlētos pasaulē laist vairāk bērnu, norādīja Kariņš.

"Sastrīdēties nav māksla," izteicās Kariņš, aicinot sadarboties un strādāt kopīgo mērķu sasniegšanai. Politiķis aicināja domāt, vai nepieciešams uzsvērt to, kas mūs šķeļ, vai tomēr labāk raudzīties uz kopīgo. Premjera amata kandidāts norādīja, ka arī opozīcijai var būt labas idejas.

Saeimas sēdē šodien paredzēts balsot par Kariņa otrās topošās valdības apstiprināšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas