Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijā eiro monētu sākuma komplektus varēs iegādāties divas nedēļas pirms eiro ieviešanas datuma

Latvijā mūsu valsts eiro monētu sākuma komplektus varēs iegādāties divas nedēļas pirms eiro ieviešanas datuma. Latvija vēlas eirozonai pievienoties no 2014.gada janvāra. Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone šodien Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjus informēja, ka iedzīvotāji eiro monētu sākuma komplektus varēs iegādāties jau no 17.decembra, lai arī likumīgs maksāšanas līdzeklis šī nauda būs no 1.janvāra.

Plānots, ka uzņēmējiem būs pieejami sākuma komplekti 200 eiro apmērā.

Eiro banknotes visās eirozonas valstīs ir vienādas, taču monētas ir atšķirīgas. Uz Latvijas vienu un divu eiro monētu reversa būs attēlots tautumeitas portrets no pirmskara Latvijas piecu latu monētas, uz 10, 20 un 50 centu monētām būs attēlots Latvijas lielā ģerboņa attēls un uz viena, divu un piecu centu monētām - Latvijas mazā ģerboņa attēls. Latvijas eiro monētu reversa dizaina izvēle notika ideju konkursā, kur žūrija par labākajiem atzina jēkabpilietes Ilzes Kalniņas priekšlikumus.

Pēc eiro projekta vadītājas teiktā, šā gada nogalē būs zināma kaltuve, kas izgatavos Latvijas eiro apgrozības monētas. Jau ziņots, ka Latvijas Bankas izsludinātajā konkursā par Latvijas eiro apgrozības monētu izgatavošanu tika saņemti piecu kaltuvju pieteikumi.

Kalsone arī atzīmēja, ka, pārejot no latiem uz eiro, visa bezskaidrā nauda tiks konvertēta Eiropas vienotajā valūtā automātiski un bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas