Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No nākamā gada plāno atjaunot sociālo iemaksu griestus

Labklājības ministrija (LM) no nākamā gada plāno atjaunot sociālo iemaksu griestus, lai izvairītos no situācijas, ka māmiņu vai tētu algas pārsniedz pat 10 tūkstošus latu mēnesī, vēsta TV3 ziņas.Sociālo iemaksu griesti tika atcelti krīzes laikā, lai gūtu papildus finansējumu sociālajā budžetā. Tādējādi radās situācija, ka pensijas un māmiņu vai tēvu algas atsevišķos gadījumos bija mērāmas vairākos tūkstošos latu.

LM norāda, ka sociālo iemaksu griestu atcelšana attiecīgajā laikā bija pareizākais risinājums, lai pensionāri tiktu pie pensijām un vecāki – pie bērnu pabalstiem."Iemaksu griestu atcelšana uz krīzes laiku ļāva cilvēkiem ar nelieliem ienākumiem saņemt tos pabalstus, kas viņiem bija nepieciešami un pienācās pēc likuma. Tas bija krīzes laika regulējums, lai sociālajā budžetā iegūtu lielākus ienākumus," TV3 ziņām norāda labklājības ministre Ilze Viņķele.Līdz ar iziešanu no krīzes sociālo iemaksu griestus plānots atjaunot. Ministrija gan vēl nekonkretizē, kāda varētu būt robeža, līdz kurai jāveic sociālās iemaksas, taču pašreizējās aplēses liecina, ka tā varētu būt divu līdz trīs tūkstošu latu robežās. Tādējādi tiktu samazināti ienākumi sociālajā budžetā, bet ministrija cer ilgtermiņā ietaupīt uz mazāku pensiju un māmiņu algu rēķina. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas