Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +17 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Pabriks: Turcijas iestāšanās ES veicinātu reģiona drošību

Aizsardzības ministrs Artis pabriks (Vienotība) sestdien notiekošajā Rīgas konferencē pauda, ka Turcijas iestāšanās Eiropas Savienībā veicinātu drošību reģionā.

"Mums ir jāsaprot, kāda ir Turcijas nozīme un ietekme reģionā. Nenoliedzami šī valsts ir kļuvusi par nozīmīgu reģionālo spēlētāju ar savu attīstības modeli un sadarbības iespējām gan  ar Ziemeļāfrikas, gan Tuvo Austrumu reģiona valstīm," norādīja A.Pabriks.

Viņš arī uzsvēra, ka Turcija ir faktiski vienīgā, kas spēj būt starpnieks starp ES un Tuvajiem un Vidējiem Austrumiem. Turcija varētu sniegt nozīmīgu ieguldījumu reģiona drošībā un veicināt sadarbību ar Islāma valstīm un radikālām organizācijām.

Aizsardzības ministrs atgādināja, ka jautājums par Turcijas iestāšanos ES ir aktuāls jau ilgu laiku, tādēļ ir jāpieņem lēmumi par sadarbību un iespējām, ko paver Turcijas iestāšanās ES. "Ir jāņem vērā, ka Turcijas pievienošanās ES pavērtu iespēju veikt nepieciešamās reformas pašā organizācijā, veicinot tās attīstību," norādīja ministrs.

A.Pabriks norādīja uz nepieciešamību turpināt regulāras diskusijas par Turcijas lomu un ietekmi globālajos drošības procesos, jo līdz šim samērā maz bijis vispusīgas analīzes par to, kā arī akcentēja, ka, analizējot Turciju, ir jāņem vērā racionālie un subjektīvie iemesli, kas šobrīd ir bijis kā šķērslis valsts dalībai ES. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas