Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par 61,38 miljoniem eiro palielinās valsts sociālās apdrošināšanas budžeta izdevumus

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien nolēma neiebilst pret valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta izdevumu palielinājumu 61,38 miljonu eiro apmērā.

No šiem līdzekļiem sociālajiem pabalstiem nepieciešami 61,33 miljoni eiro, bet vēl 54 250 eiro - pamatkapitāla veidošanai.

Izdevumu palielinājums 55,88 miljonu eiro apmērā tiek plānots, par atbilstošu summu samazinot valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta atlikumu 2015.gadā. Līdz ar to atlikums 2016.gada 1.janvārī tiek prognozēts 473 654 411 eiro apmērā.

Labklājības ministrijas (LM) pārstāvji norādīja, ka kopējā finanšu nepietiekamība speciālajā budžetā šogad ir aptuveni 61,4 miljoni eiro, tostarp vecuma pensijām nepieciešams apropriācijas palielinājums 19,8 miljonu eiro apmērā. Vēl 5,9 miljoni eiro nepieciešami bezdarbnieku pabalstiem, 21 miljons eiro - slimības pabalstiem, 7,49 miljoni eiro - vecāku pabalstiem, trīs miljoni eiro - maternitātes pabalstiem, kā arī citiem izdevumiem.

Vienlaikus LM lūdz palielināt valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta ieņēmumus par 5,5 miljoniem eiro saistībā ar izmaksu prognozēto palielināšanos citas valsts piešķirto pensiju izmaksām Latvijas iedzīvotājiem, kuriem piešķirta ārvalstu pensija.

Šo pieprasījumu LM sagatavoja, ņemot vērā sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta deviņu mēnešu izpildes tendences un to ietekmējošos rādītājus, kā arī izdevumu prognozes līdz 2015.gada beigām.

Ņemot vērā, ka izdevumu segšanai apropriāciju palielinās par 61,38 miljoniem eiro, bet ieņēmumus - par 5,5 miljoniem eiro, finansiālais deficīts palielināsies par 55,88 miljoniem eiro, teikts komisijai nosūtītajos dokumentos.

Saeimas komisija šodien neiebilda pret šo apropriācijas palielināšanu, tad plānotais valsts konsolidētā budžeta finansiālais deficīts palielināsies 0,22% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP) un pēc naudas plūsmas sasniegs 1,16% no IKP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas