Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Premjers izveido jaunu darba grupu ēnu ekonomikas apkarošanas plāna uzraudzībai

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izveidojis jaunu darba grupu ēnu ekonomikas apkarošanas plāna uzraudzībai un priekšlikumu izstrādei ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences nodrošināšanai.

Par darba grupas vadītāju iecelta Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Sanita Bajāre, viņa vietnieks būs FM valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumo Juris Stinka. Darba grupā strādās arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova, VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe un citi VID augstākā līmeņa vadītāji, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Valsts policijas pārstāvji, kā arī pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības. Darba grupā būs pārstāvēti arī gandrīz visu ministriju pārstāvji.

Darba grupai būs jāizstrādā un finanšu ministram līdz  31.decembrim jāiesniedz papildu priekšlikumi ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences nodrošināšanai, kā arī jāuzrauga pasākumu plāna īstenošana un, ja nepieciešams, jāizstrādā jauni priekšlikumi, ja kāda uzdevuma izpilde kļūst neiespējama, nav devusi gaidītos rezultātus vai kopējā mērķa sasniegšanai ir nepieciešami jauni risinājumi.

Jau vēstīts, ka ēnu ekonomikas apkarošanas plānu valdība apstiprināja pērn augustā. Tajā iekļauti tādi pasākumi kā legālās uzņēmējdarbības atvieglošana, atbalsts krīzes grūtībās nonākušiem uzņēmējiem, vienreizēja iespēja legalizēt nedeklarētos ienākumus, kontrolējošo iestāžu analītisko spēju stiprināšana, efektīvākas sankcijas, taisnīgāka nodokļu politika, pilnvērtīgāka komunikācija un lielāka atklātība. Plāns ir vairākas reizes papildināts ar jauniem pasākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas