Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Valdības deklarācija neparedz revolūciju nodokļu jomā

Valdības deklarācijas nodokļu sadaļā ir daudz tukšvārdības. Tā par dokumentu, kurā izvirzītas premjerministres Laimdotas Straujumas vadītās valdības prioritātes, teic Dienas aptaujātie ekonomikas analītiķi. Tajā pašā laikā nozaru asociācijas slavē darba grupas paveikto, sakot, ka deklarācija iezīmējot labu un drošu attīstības virzienu.

Šīs valdības mūžs nesasniegs pat gadu, iespējams, tieši tāpēc tās deklarācijā izvirzītās prioritātes tik ļoti sakrīt ar šī gada budžeta projektā apstiprināto. Šogad tiks nodrošināta nodokļu sistēmas stabilitāte. Būtiski grozījumi nodokļu politikā netiks veikti. Deklarācijā uzsvērts, ka valdība aktīvi vērsīsies pret "kontrabandu, PVN krāpšanām, aplokšņu algām un nelegālo nodarbinātību". Tiek solīts pilnveidot publisko iepirkumu procedūras, nodrošinot priekšrocības tiem, kas maksā visus nodokļus.

"Deklarācijā iekļautas tādas lietas, kas notiktu neatkarīgi no tā, kāda būtu valdība un tās uzstādījumi. Piemēram, apkarot ēnu ekonomiku taču ir likumsakarīgi. Tā kā valdība strādās īsu laiku, būtu pareizāk, ja tiktu izceltas atsevišķas prioritātes," Dienai teic SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis.

Darba grupā, kas pašreizējai valdībai radījusi ekonomikas un finanšu nostādnes, strādāja arī Saeimas deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica (Reformu partija (RP)). Viņa atklāj, ka, sākot strādāt, bijušas diskusijas, cik plaši deklarāciju veidot. Tika nolemts, ka šī valdība varētu izveidot iestrādes arī nākamajam sasaukumam. Deputāte neslēpj, ka pašreizējā koalīcija cer labi startēt vēlēšanās un veidot nākamo valdību. Darba grupu vadīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), kurš pats šajā valdībā neiekļuva. Deklarācija atklāj, ka šogad tiks izvērtēts mikrouzņēmuma nodokļa regulējums. Gada beigās, kad Saeimā tika apstiprināts vidējā termiņa budžeta ietvars līdz 2016. gadam, Pavļuts Dienai neslēpa vilšanos, sakot, ka izmaiņas mikrouzņēmuma nodoklī pieņemtas pārsteidzīgi. Nostāja, ka būtu jāpārskata, vai tiešām nepieciešams pakāpeniski paaugstināt procentlikmi, iekļauta arī jaunās valdības deklarācijā.

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Mikrouzņēmumus kustinās arī šogad pirmdienas, 27.janvāra, laikraksta Diena 3.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas