Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Valsts prezidents ar darba devējiem apspriež nodokļu politikas jautājumus

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadība šodien tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai apspriestu Latvijas turpmākajai attīstībai un ekonomikas izaugsmei būtiskus jautājumus - tostarp pārdomātas un izaugsmi veicinošas nodokļu politikas attīstīšanu un sociālā dialoga lomas turpmāku nostiprināšanu valstisku jautājumu risināšanā, informē LDDK preses dienests.

"Sociālajam dialogam Latvijā šogad aprit 20 gadu, un dažādu ekonomisko un sociālo krīžu pārvarēšana un ekonomiskās attīstības nodrošināšana Latvijā bijusi iespējama tikai, pateicoties sociālo partneru aktīvai iesaistei, spējai vienoties un panākt risinājumus," norāda LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.Kā vienu no būtiskākajiem priekšnoteikumiem uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, ekonomikas attīstībai un investīciju piesaistei Latvijai LDDK uzsvērusi pārdomātu nodokļu politiku.LDDK pārstāvji ar prezidentu Bērziņu vienojušies, ka būtiski ir mazināt darba nodokļu slogu, lai saglabātu Latvijas konkurētspēju reģionā, norāda LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone."Visbūtiskāk ir samazināt likumā noteiktajā grafikā iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi - par diviem procentpunktiem 2014. un 2015.gadā. Vienlaikus sociālās nevienlīdzības mazināšanai palielināmi atvieglojumi par apgādībā esošām personām, bet pēc tam iespēju robežās paaugstināms neapliekamais minimums," rezumē L.Menģelsone.Tikšanās noslēgumā tika apspriesti arī jautājumi, kas saistīti ar Latvijas prezidentūru ES Padomē. Valsts prezidents un LDDK vienojās, ka nepieciešama savlaicīga sociālo partneru iesaiste prezidentūras sagatavošanā, izmantojot šo laika periodu aktīvam darbam ne tikai pie ES jautājumu risināšanas, bet arī Latvijai nozīmīgu jautājumu aktualizēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas