Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VK vērsīsies prokuratūrā par atklātajiem pārkāpumiem Valsts policijas koledžā, DAP un KM

Valsts kontrole (VK) vērsīsies prokuratūrā par revīzijās atklātiem pārkāpumiem Valsts policijas koledžā, Dabas aizsardzības pārvaldē un Kultūras ministrijā, aģentūru LETA informēja Valsts kontrolē.

Iestāde pirmdien publiskojusi finanšu revīzijas par 2019.gada pārskatiem 24 ministrijām un centrālajām iestādēm. Revīzijā secināts, ka iestādes gada pārskatus galvenajos posteņos ir sagatavojušas pareizi un 22 gadījumos no 24 Valsts kontrole sniegusi pozitīvu atzinumu.

Vienlaikus Valsts kontrolēs atzina, ka arī šogad iestāde konstatēja gadījumu, par kuriem plānots informēt tiesībaizsardzības iestādes turpmāku izmeklēšanas darbību veikšanai. 

Revīzijas iestāde ziņos prokuratūrai par Iekšlietu ministrijas 2019.gada pārskatu revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem Valsts policijas koledžā saistībā ar pedagogu padarītā darba iespējamiem pierakstījumiem, kā rezultātā 2018/2019.mācību gadā 11 izlasē iekļautajiem mācību spēkiem iespējams, nelikumīgi aprēķināta atlīdzība 8255 eiro apmērā.

Tāpat Valsts kontrole vērsīsies prokuratūrā par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) 2019.gada pārskatu revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem Dabas aizsardzības pārvaldē saistībā ar zemesgabalu nomas maksas noteikšanu derīgo izrakteņu ieguvei, negūstot valstij piekritīgus ieņēmumus 2019.gadā - 273 463 eiro apmērā un 2018.gadā - 154 785 eiro apmērā.

Prokuratūra tiks arī lūgta izvērtēt revīzijā par Kultūras ministrijas 2019.gada pārskatu konstatētajiem iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar radošo personu atbalsta stipendiju piešķiršanu deviņām personām 11 452 eiro apmērā.  

Valsts kontrole arī vērsīs prokuratūras uzmanību uz to, ka VARAM nepieprasot un nevērtējot izdevumus pamatojošos dokumentus saistībā ar administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas pasākumiem piešķirto finansējumu, nav iespējams pārliecināties, vai tikšanās ar iedzīvotājiem par administratīvi teritoriālās reformas jautājumiem organizēšanai ietvaros izlietotie līdzekļi 39 891 eiro apmērā ir izlietoti efektīvi un ekonomiski.

Top komentāri

Zive
Z
VK detētu painteresēties, kādiem ar zeizi saistītiem čomiem tika izsniegtas rūpnieciskās zvejas licenzes Rāznas NP Salāja ezeta dabas liegumā daudzu gadu garumā. Un blakus licenzētajiem pilns ezers nelegālo. Inspektorus uz turieni aizsaukt nebija iespējams. Saucās Nacionālā Parka Dabas liegums, un vēl ar 3 zivjērgļa ligzdām. Dabas apgānīšanas pārvalde.
Liliana
L
Dabas aizsardzības pārvalde Rēzeknē neko nedara Rāznas ezera labā un neaizsargā to teritoriju no visādiem tur.2018.gadā vasarā mutiski esmu tur griezusies par to pašu malu zvejniecību Rāznas ezerā,jo tur nakšņoju ezera krastā un visu redzēju,kas notiek agri no rīta.Iznāca no Pārvaldes Rēzeknes centrā kusla meitenīte un kaut ko čukstēja,ka visu ņems vērā un neko konkrētu pat nepajautāja.Sapratu,ka nedara neko vispār tikai naudu no valsts saņem.Tāds priekšstats man bija.KAM VISPĀR TĀ DABAS AIZSARDZĪBAS PĀRVALDE RĒZEKNĒ PAKĻAUJAS?VAI ARĪ NEVIENAM TĀ NEPAKĻAUJAS UN TAD NEKAS VISPĀR NAV JĀDARA.
VK kratīt visus
V
VK vajag nopietni pakratīt KM, tur plūst miljoni eiro visādiem "mākslas darbiem", bez pievienotās vertības. Nopietni jāpakrata Valsts Kultūrkapitāla Fonds un Kinocentrs, tur vismaz 50% izlietotie lidzekļi "ir slideni". Ja Sarmīte Ēlerte ir VKKF eksperte, dalot miljonus, tur vien VK un KNABam vajag taisīt auditu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas