Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Zaigas Gailes birojs atsauc sūdzību par JRT metu konkursu

Pilnsabiedrība _Zaigas Gailes birojs un partneri _atsaukusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) rīkoto Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcijas metu konkursu, liecina informācija IUB mājaslapā.

Sūdzības izskatīšana aizņemtu ilgu laiku un, lai ietu uz priekšu, sūdzību atsaucām, aģentūrai LETA izteicās arhitekte Zaiga Gaile.

"Joprojām gan uzskatām, ka zemākā cena kā vienīgais kritērijs nav labākais konkursu rezultātu noteikšanas veids," skaidroja arhitekte. "Ceram, ka konkursa komisija lielu vērību piegriezīs projekta kvalitātei, lai Jaunais Rīgas teātris atdzimtu skaistās telpās."

Kā ziņots, pilnsabiedrība decembra vidū bija iesniegusi IUB sūdzību par JRT ēku kompleksa rekonstrukcijas metu konkursu. Sūdzības izskatīšanas termiņš tika noteikts līdz 2014.gada 10.janvārim.

Šī gada augustā noslēdzās VNĪ organizētais arhitektūras metu konkurss "Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa rekonstrukcija", kur pirmā vieta netika piešķirta, bet otrajā vietā ierindojās personu apvienība MADE arhitekti un GAISSmets.

Izvērtējot iesniegtos darbus, pirmo vietu nepiešķīra, bet tika piešķirtas godalgas otrajai vietai un divām trešajām vietām.

Otro vietu un 3000 latu saņēma MADE arhitekti un GAISSmets. MADE autori ir Linda Krūmiņa, Miķelis Putrāms, Liena Amoliņa, bet GAISS autori - Arnita Melzoba, Kārlis Melzobs.

Trešo vietu un 2000 latu saņēma Zaigas Gailes birojs un partneri mets, kura autori ir Zaiga Gaile, Dāvis Gasuls, Māris Alsiņš, Ingmārs Atavs, un SIA Jaunromāns un Ābele, arhitekti mets, kura autori ir Mārtiņš Jaunromāns un Māra Ābele.

Metu konkursa mērķis ir nodrošināt JRT ar tam piemērotām telpām, rekonstruējot teātra ēku kompleksu atbilstoši mūsdienu prasībām, tajā pašā laikā maksimāli respektējot ēku vēsturisko atmosfēru, iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu projekta priekšlikumu ēku kompleksa rekonstrukcijas iecerei, iegūt iespējami labāko risinājumu, nodrošinot racionālu līdzekļu izmantošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas