Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Zāles kā patēriņa prece

Salīdzinājumā ar citām ES valstīm Latvijā jautājums par bezrecepšu medikamentu pieejamību vēl aizvien ir diskusiju līmenī. "Veselības ministrija (VM) kā veselības politikas plānotāja ir atbildīga par iespējamiem scenārijiem, kā realizēt valdības deklarācijā iekļauto. Līdz ar to VM, pirms tā domā par iespējamiem priekšlikumiem, būtu jāanalizē iniciatīvas ietekme uz tirgu, aptiekām un zāļu cenām," Dienai norāda Konkurences padomes (KP) pārstāve Zane Gorškova.

Top komentāri

ArnisV
A
Medikamentus tomēr jātirgo aptiekā, kur tos izsniedz un, ja nepieiciešams, konsultē, sertificēti speciālisti.
Dimba
D
Kādreiz Skandināvijā, kur tagad strādāju par ārstu, biju nolēmis pamēģinat roku privātajā medicīnā: Protams, 20 000 mēnesī tas ir labi, taču 20 000, jau sākuma stadijā, taču ir vēl labāk! Izturēju 2,5 mēnešus, un neskatoties uz to, ka jau pēc tam solīja 25 000, aizgāju atpakaļ neskatoties. Jo kas par lietu: vissmaz 70% klientu ir mūsu melnie, dzeltenie, kūpinātie, zilie, uz saprāta brāļi, un vismaz 90% no viņiem pamata ir vajadzīga psihiatra palīdzība. un tikai dažim procentiem ir patiešām vajhadzīga augsti kavalificēta speciālista palīdzībo, patiešām smagu un sarežģītu slimību dēļ. Tāpēc viss darbs bija, kā mērkaķošanās sliktas ziepju operas līmemī, kur pamata terapija bija makaronu karināšana uz ausīm, un vates bāšana ausī. Sapratu ka mūsu saprāta brāļi, lai arī ir lieliski aktieri, tpmēr parātiņa pavāji, un to, ka uniersāls aktieris kādā unikālā žanrā (medicina), tomēr nedavelk. Otra, atziņā ir, ka lai neviens man tagad menēģina iestāstīt, ka viņiem nav naudas! Kauna viņiem nav! U
mg
m
Paceļ roku, kas ir saņēmis rakstā minēto farmaceitisko konsultāciju, aptiekā pērkot, piemēram, citramonu. Vai aspirīnu. Man nekad nav gadījies. Drīzāk kā Drogās nopenterē kaut ko par kādiem īpašiem piedāvājumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas