Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV izvērtē ukraiņu pilotus iespējamām apmācībām darbam ar F-16

ASV strādā ar ukraiņu pilotiem Savienotajās Valstīs, lai noteiktu, cik ilgs laiks būs vajadzīgs, lai apmācītu viņus pilotēt reaktīvos iznīcinātājus F-16, vēsta telekanāls CNN, atsaucoties uz trim avotiem, kas ir tikuši informēti par šo lietu.

ASV šobrīd ir divi ukraiņu piloti, kuru prasmes tiek pārbaudītas lidojumu simulatoros, lai redzētu, cik daudz laika viņiem būs nepieciešams, lai lidotu ar dažādiem ASV lidaparātiem, arī F-16.

Kā žurnālistiem, kas kopā ar ASV aizsardzības ministru Loidu Ostinu ceļo uz Tuvajiem Austrumiem, sacīja ASV bruņoto spēku amatpersona, ukraiņu piloti ir Arizonas štatā Tūsonā "iepazīšanas pasākumā", ko viņš raksturoja kā "rutīnas aktivitāti ar Ukrainu notiekošā mūsu armiju dialoga ietvaros".

"Šis pasākums mums ļaus labāk palīdzēt ukraiņu pilotiem kļūt efektīvākiem pilotiem un labāk sniegt viņiem padomus par to, kā attīstīt savu potenciālu," sacīja amatpersona.

"Nav nekādas jaunas informācijas ko sniegt par F-16 piegādēm Ukrainai," piebilda amatpersona, norādot arī, ka nav plānu palielināt ukraiņu pilotu skaitu ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits